Oslavy Halloweenu ukončila tragédia, bomba zabila 2 ľudí, 37 zranila

NETKY.SK • 2 November 2012, 08:01 • 2 min
Oslavy Halloweenu ukončila tragédia, bomba zabila 2 ľudí, 37 zranila

Oslavy Halloweenu ukončila tragédia, bomba zabila 2 ľudí, 37 zranila - Krimi Bomba v kufri, prevážanom na bicykli, vybuchla vo štvrtok v kolumbijskom meste Pradera v blízkosti centrálneho námestia, na ktorom 5000 detí oslavovalo Halloween. Predčasná expló

slovakia

left justify in out

img

Bomba v kufri, prevážanom na bicykli, vybuchla vo štvrtok v kolumbijskom meste Pradera v blízkosti centrálneho námestia, na ktorom 5000 detí oslavovalo Halloween. 

Predčasná explózia bomby zabila dvoch predpokladaných atentátnikov a zranila 37 ľudí, vrátane dvoch chlapcov, ktorých hospitalizovali v kritickom stave.

Dvoch mŕtvych polícia podozrieva z príslušnosti k skupine obchodujúcej s drogami, ktorá má blízko k povstalcom z Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC). Informoval o tom šéf oblastnej polície, plukovník Nelson Ramirez.

V nemocnici zostalo sedem zo zranených. Sú medzi nimi dvaja chlapci vo veku deväť a 11 rokov, ktorí utrpeli zranenia hlavy a ležia v nemocnici v Cali. Celkom bolo zranených 14 detí.

Ramirez predpokladá, že zamýšľaným cieľom útoku mala byť policajná stanica v Pradere, ktorá je iba domový blok od miesta, kde výbušniny explodovali. Povedal, že takéto bomby sa aktivujú mobilom. Polícia vypísala odmenu vo výške 11.000 dolárov pre toho, kto ju privedie k iniciátorom útoku.

Mesto Pradera má 60.000 obyvateľov a leží v oblasti, kde má FARC tradične silný vplyv a často útočí na bezpečnostné sily.

Kolumbijská vláda prezidenta Juana Santosa oficiálne otvorila mierové rokovania s FARC 18. októbra v Nórsku. Cieľom je ukončiť takmer pol storočia trvajúci konflikt, v ktorom prišlo o život 3000 ľudí. Rokovania začaté v Nórsku majú pokračovať v polovici novembra na Kube.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona