Oslavy Dňa Európy sa nesú aj v znamení Európskeho roka dobrovoľníctva

NETKY.SK • 6 Máj 2011, 08:45 • 2 min
Oslavy Dňa Európy sa nesú aj v znamení Európskeho roka dobrovoľníctva

Oslavy Dňa Európy sa nesú aj v znamení Európskeho roka dobrovoľníctva

slovakia

left justify in out

img

Obyvateľov a návštevníkov Bratislavy čaká v pondelok 9. mája pestrá zmes zaujímavých informácií a dobrej zábavy. Európa si vtedy pripomína 61. výročie podpísania Deklarácie Roberta Schumana. Ide o dokument, ktorý sa považuje za zárodok modernej európskej integrácie.
      Oslavy Dňa Európy pripravili na bratislavskom Hlavnom námestí Informačná kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku a Zastúpenie Európskej komisie (EK) na Slovensku. "Chceme ľudí zabaviť a zároveň im pripomenúť deň, keď sa uskutočnil prvý rozhodný krok smerom k zjednotenej Európe," priblížila vedúca Zastúpenia EK na Slovensku Andrea Elscheková-Matisová.
      Podľa riaditeľa Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu Roberta Hajšela je Deň Európy príležitosťou pre aktivity a oslavy, ktoré približujú Európu a jej inštitúcie občanom a vzájomne zbližujú národy únie. "Tento rok chceme tiež podujatiami v Bratislave a regiónoch Slovenska propagovať dobrovoľníctvo," dodal s tým, že dobrovoľníckej práci sa venuje zhruba 100 miliónov Európanov.
      Oficiálny program osláv sa začína v hlavnom meste SR o 10.00 h. V Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca sa zase uskutoční slávnostný koncert Academy Chamber Orchestra Schengen-Bratislava. V rámci sprievodných aktivít je pripravené koleso šťastia, ale aj jazykový kvíz. Centrum Bratislavy, ako aj ostatné slovenské mestá opäť zaplavia žlté ruže, ktoré sa budú rozdávať spolu s informačnými letákmi.
      TASR informovala Jana Farkašová zo Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies