Oslávenec Mourinho verí v postup do finále Ligového pohára

NETKY.SK • 26 Január 2015, 16:35 • 2 min
Oslávenec Mourinho verí v postup do finále Ligového pohára

LONDÝN - Líder najvyššej anglickej futbalovej súťaže FC Chelsea bude chcieť čo najrýchlejšie zabudnúť na zahanbujúcu sobotňajšiu domácu prehru s treťoligovým Bradfordom City (2:4) vo 4. kole Anglického pohára (FA Cupu).

slovakia

left justify in out

"The Blues" sa hotujú udobriť si fanúšikov postupom do finále Ligového pohára (League Cup): v utorňajšej domácej semifinálovej odvete od 20.45 h SEČ privítajú FC Liverpool, kde pôsobí kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel. Pred týždňom sa na Anfielde zrodil nerozhodný výsledok 1:1, keď sa gólovo presadili Raheem Sterling, resp. FC Chelsea poslal do vedenia Eden Hazard z pokutového kopu.

 

"Vždy som hovoril, že mne na hierarchii jednotlivých duelov nezáleží, ja chcem uspieť v každom stretnutí. Verím, že prehra s Bradfordom bude mať na mužstvo pozitívny vplyv a v utorok pôjdeme domov spokojní. Proti Liverpoolu chceme jednoznačne uspieť a vybojovať si miestenku do finále Ligového pohára," citoval portál goal.com slová portugalského trénera FC Chelsea Josého Mourinha, ktorý v pondelok oslavuje 52. narodeniny (nar. 26. januára 1963). "Hoci triumf v Premier League je asi prioritný, radi by sme si vybojovali prvenstvo aj v iných súťažiach. Ideme od zápasu k zápasu a ten najbližší je League Cup proti Liverpoolu," skonštatoval rodák zo Setúbalu pred súbojom na Stamford Bridge. Mourinho priviedol práve FC Chelsea k dvom celkovým primátom v Ligovom pohári (2004/2005, 2006/2007), teraz môže pridať svoj tretí na lavičke klubu. "Modrí" sa zatiaľ radovali štyri razy z konečného úspechu v Anglickom ligovom pohári - ešte aj v sezónach 1964/1965 a 1997/1998. 

 

Hráči FC Liverpool na rozdiel od FC Chelsea síce ešte neukončili pôsobenie v FA Cupe, ale so sobotňajším bezgólovým nerozhodným výsledkom na domácej pôde proti druholigovému Boltonu Wanderers tiež nemôžu vysloviť spokojnosť. Duel sa bude opakovať na ihrisku súpera, čo pre zverencov trénera Brendana Rodgersa nebude vôbec jednoduché potvrdiť rolu favorita. Najskôr však čaká na "The Reds" spomentuá odveta proti zverencom Josého Mourinha v Ligovom pohári. "Nemôžeme sa už dočkať utorňajšieho duelu proti FC Chelsea," vyjadril sa 24-ročný stredopoliar Liverpoolu Joe Allen, ktorý sa vrátil po mesačnej pauze zavinenej zranením kolena. "Sú to zápasy, na ktoré sa musíte tešiť. Hoci výsledok 1:1 dáva väčšiu šancu na finále FC Chelsea, verím, že môžeme prekonať túto prekážku." 

 

FC Liverpool získal Ligový pohár v Anglicku už osemkrát (1980/1981, 1981/1982, 1982/1983, 1983/1984, 1994/1995, 2000/2001, 2002/2003 a 2011/2012), naposledy pred tromi rokmi. "V utorok očakávam úplne iný zápas, ako bol ten pred týždňom na našom štadióne. Musíme hrať mimoriadne zodpovedne v defenzíve a nerobiť v obrannej činnosti zbytočné chyby. Potom máme šancu na úspešný rezultát. Som presvedčený, že môžeme dosiahnuť výsledok, ktorý nás posunie do finále," vyjadril sa na klubovom webe kouč FC Liverpool Brendan Rodgers. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies