Oslávenec Morata posunul Real Madrid na post lídra La Ligy

NETKY.SK • 24 Október 2016, 11:09 • 2 min
Oslávenec Morata posunul Real Madrid na post lídra La Ligy

MADRID - V najvyššej španielskej futbalovej súťaži Primera División došlo v 9. kole k rošádam na popredných priečkach.

slovakia

left justify in out

Doterajší líder Atlético Madrid klesol vinou prehry v Seville (0:1) až na 5. miesto. Najvýznamnejšou zmenou je návrat Realu Madrid na prvý post. "Biely balet" doma zvíťazil nad Athleticom Bilbao tesne 2:1, v 83. min rozhodol o troch bodoch pre favorita Álvaro Morata. Zverenci Zinedina Zidana majú v tabuľke La Ligy 21 bodov, nasledujú FC Sevilla (20), FC Barcelona a Villarreal (zhodne po 19) a Atlético Madrid (18).


"Bol to veľmi ťažký zápas. Bilbao má silné mužstvo. Proti nim je to zakaždým náročné a body s týmto súperom vedia postrácať aj iné tímy. Nebol to najlepší zápas z našej strany, ale dôležité je to, že sme vyhrali. Takto musíme pokračovať, aby sme naďalej víťazili, zlepšovali sa a na konci sezóny získali majstrovský titul," skonštatoval pre oficiálny web Realu Morata, ktorý skóroval v deň svojich 24. narodenín. "Nemohlo to dopadnúť lepšie: mám narodeniny, triumfovali sme a opäť sme na čele La Ligy. Cítim sa ako desaťročný chlapec. Na oslavy nie je čas, keďže už v stredu hráme duel Copa del Rey. Aspoň na chvíľu sa však stretnem s mojou rodinou," doplnil rodák z Madridu.


Morata je prvým hráčom Realu po siedmich rokoch, ktorému sa podarilo skórovať v Primera División v deň narodenín. Predtým si takto osladili svoj sviatok Karim Benzema (2009), Fernando Morientes (2003) či Luís Figo (2001).



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona