Oslava sa skončila úspechom Švédov, Růžička bude hladiť

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 08:42 • 2 min
Oslava sa skončila úspechom Švédov, Růžička bude hladiť

PRAHA - Piatkový pražský súboj majstrovstiev sveta medzi Českom a Švédskom (5:6 po samostatných nájazdoch) bol oslavou hokeja.

slovakia

left justify in out

Česi prehrávali trikrát o dva góly, v tretej tretine troma presnými zásahmi v rade otočili skóre z 2:4 na 5:4, potom inkasovali v poslednej minúte pri švédskej power-play zvýhodnenej aj o presilovku a napokon prehrali po zásahu obrancu Olivera Ekmana-Larssona v rozstrelovej lotérii. Lepší zápas na úvod turnaja si fanúšikovia nemohli ani želať.
Hralo sa vo vysokom tempe a nasadení, hráči predviedli skvelé individuálne výkony. Vypredaná O2 Arena (17 383 divákov) mohutne aplaudovala a diváci utvorili skvelú atmosféru. "Z našej strany to síce nebol najlepší výkon, ale tvrdo sme bojovali. Práve nasadenie, dôraz a túžba boli pre nás kľúčovým faktorom na ceste k víťazstvu," uviedol švédsky útočník Filip Forsberg.


Česi prestrieľali súpera 28:25, napokon museli skloniť hlavu pred umnou hrou "troch koruniek". Na triumf nestačilo domácim ani päť strelených gólov. "Hokej je skutočne zábavná hra. Nikdy neviete, čo sa môže stať," hovoril o vývoji zápasu švédsky brankár Jhonas Enroth. "Keď dáme päť gólov, mali by sme zvíťaziť. Dnes sme nehrali dobre v obrane a navyše ani ja som nepodržal chlapcov," ľutoval český gólman Alexander Salák, ktorý však v zápase neurobil výraznú chybu.


Za divokým vývojom bol predovšetkým dobrý nástup Švédov, ktorí sa rýchlo ujali vedenia 2:0. Česi museli viac otvoriť hru a keď sa priblížili na rozdiel gólu, zápasu to ešte viac pomohlo. Zverenci Vladimíra Růžičku potom búšili do svojho súpera a zároveň si museli dávať pozor na rýchle švédske výpady.


"Na tento súboj sa musíme pozrieť z pozitívnej stránky, uhrali sme aspoň bod. Trikrát sme prehrávali o dva góly, dokázali sme potom dať tri za osem minút. Toto je naše plus. Žiaľ, urobili sme tiež chyby. Nedá sa nič robiť," podotkol český kapitán Jakub Voráček.


Výkon domáceho tímu ovplyvnili predovšetkým nedostatky v obrane. Švédi všetko trestali, góly dávali z čistých šancí. Česi mali pritom viac z hry. "Musím chlapcov pohladiť, asi sú nervózni. Čakal som, že Švédi budú silní s pukom. Nehrá sa na to, kto má viac z hry. Platia góly a tých sme dostali päť," glosoval Růžička.
Informácie zverejnili weby IIHF, hokej.cz a iDnes.cz.


ko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona