Oslava narodenín Michala Kováča: Stretli sa všetci 4 slovenskí prezidenti

NETKY.SK • 24 September 2015, 06:41 • 2 min
Oslava narodenín Michala Kováča: Stretli sa všetci 4 slovenskí prezidenti

BRATISLAVA - Všetci štyria doterajší prezidenti samostatnej SR sa dnes stretli na oslave narodenín Michala Kováča. Prvý prezident Slovenska sa 5. augusta dožil 85 rokov. Blahoželať mu prišli jeho nástupcovia vo funkcii Rudolf Schuster, Ivan Gašparovič aj súčasná hlava štátu Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

"Bolo to obdobie ťažkého boja. Bolo to obdobie, kedy pán prezident kvôli tomu, že mal iné politické názory, trpel osobne, trpela aj jeho rodina. Všetci sme mu vtedy držali prsty. Preto som mu aj zaželal, aby si svoj zaslúžený odpočinok vedel čo najlepšie užiť. Takže som mu v prvom rade zaprial veľa zdravia," povedal Kiska.

Gašparovič uznáva, že Kováč bol prezidentom vo veľmi ťažkom období, keď medzi sebou bojovali aj členovia vlastných strán. "Ale prežili sme a zvládli jednak ekonomické aj medzinárodné ťažkosti a Michal sa na tom určite podieľal. Dnes mu želám zdravie, to je to, čo každý z nás potrebuje najviac," povedal.

Rudolf Schuster zhodnotil svoj vzťah s Kováčom ako veľmi dobrý. "Práve keď mu uniesli syna, bol v Košiciach u mňa na návšteve. Spolu sme vtedy strávili večer," spomínal Schuster.

Samotnej oslave predchádzala krátka omša, ktorú celebroval arcibiskup Stanislav Zvolenský. Medzi hosťami sa objavila aj bývalá ministerka financií Brigita Schmögnerová, exminister medzinárodných vzťahov Pavol Demeš či niekdajší veľvyslanec v USA Martin Bútora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies