Oslabený PSG zdolal Weissov Olympiakos, Ibra oslávil 100. duel gólom

NETKY.SK • 28 November 2013, 10:46 • 2 min
Oslabený PSG zdolal Weissov Olympiakos, Ibra oslávil 100. duel gólom

PARÍŽ - Gól Edinsona Cavaniho z 90. minúty rozhodol o tom, že futbalisti Paríž St. Germain zdolali v Lige majstrov tím Olympiakos Pireus 2:1 a v predstihu postúpili do osemfinále ako víťaz C-skupiny. Úvodný gól dal vo francúzskej metropole Zlatan Ibrahimovič, ktorý vo svojom jubilejnom 100. vystúpení v Lige majstrov zaznamenal 39. zásah do čierneho.

slovakia

left justify in out

Účastník Ligue 1 Paríž SG tak nenašiel premožiteľa už v 35. zápase v rade v rámci všetkých súťaží. Skóre v Parku princov otvoril už v 7. minúte spomínaný švédsky kanonier Ibrahimovič, ktorý zblízka poslal do siete strieľaný center od holandského reprezentanta Gregory van der Wiela. Domáci však ihneď po zmene strán prišli o vylúčeného Marca Verrattiho a Gréci, za ktorých v 46. minúte nastúpil aj slovenský reprezentant Vladimír Weiss, využili početnú výhodu desať minút pred koncom, keď sa presadil Kostas Manolas. V závere však rozhodol o domácom triumfe a zároveň postupe z prvého miesta uruguajský útočník Cavani, ktorý zužitkoval pas od stredopoliar Adriena Rabiota.

"Bolo to trošku náročné, ale dokázali sme splniť cieľ, takže som veľmi šťastný," poznamenal tréner PSG Laurent Blanc. "Je to už po druhý raz, čo sme vyhrali s desiatimi hráčmi proti jedenástim. Stále sme sa snažili útočiť aj v oslabení, čo je pozitívny znak. Všetky veľké tímy sa o to snažia. Som rád, že máme v mužstve takých hráčov, ktorí dokážu rozhodovať zápasy. Veľkí kanonieri rozhodujú veľké zápasy."

Menej dôvodov na radosť mal po stretnutí v Paríži kormidelník hostí Michel. Jeho zverenci mohli získať cenný bod, ale aj tak ešte zostávajú v hre o postup medzi posledných šestnásť tímov.     

"Mali sme veľmi blízko k výbornému výsledku. Po tomto stretnutí sme však napokon mali sladko-trpký pocit. Sladký pocit z našej snahy a úsilia a trpký z konečného výsledku. Dve minúty nás delili od konečného hvizdu a teoreticky aj od postupu do vyraďovacej fázy," poznamenal Michel. "Musíme byť trpezliví až do poslednej minúty a zostať pozitívni. Musíme doma zdolať Anderlecht. Verím, že to dokážeme a postúpime ďalej. Psychicky sme už opäť silnejší, ale ešte stále nám chýbajú skúsenosti na dosiahnutie vytúžených výsledkov. Po zápase v Paríži sme sklamaní, ale zostávame presvedčení, že sa napokon kvalifikujeme."

V druhom stredajšom stretnutí C-skupiny vyhrala Benfica Lisabon na ihrisku Anderlechtu Brusel 3:2. O druhom postupujúcom do osemfinále z C-skupiny sa tak rozhodne v poslednom 6. kole medzi portugalským tímom a Olympiakosom Pireus. Obe mužstvá majú na konte sedem bodov, pričom grécky zástupca hostí na záver Anderlecht Brusel a Benfica privíta doma PSG.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona