Oslabený Inter podľahol Juventusu. Spalletti: Nezaslúžili sme si prehrať

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 11:28 • 2 min
Oslabený Inter podľahol Juventusu. Spalletti: Nezaslúžili sme si prehrať

MILÁNO - Futbalisti Juventusu Turín boli v sobotňajšom zápase 35. kola talianskej Serie A blízko k druhej ligovej prehre za sebou.

slovakia

left justify in out

Na ihrisku Interu Miláno prehrávali na začiatku 87. minúty s oslabenými domácimi 1:2, no v úplnom závere dokázali na San Sire dvoma gólmi otočiť skóre vo svoj prospech.

 

Hostia sa ujali vedenia v 13. minúte, keď sa strelou zvnútra šestnástky presadil Douglas Costa. Následne dostal červenú kartu za prišliapnutie nohy Maria Mandžukiča domáci Matias Vecino.

 

Juventus mal zápas pod kontrolou, no druhý gól do polčasovej prestávky nepridal. Sieť za domácim brankárom Samirom Handanovičom síce rozvlnil v nadstavenom čase úvodného dejstva Blaise Matuidi, ale jeho gól neplatil pre ofsajd.

 

Interu sa podarilo v 52. minúte vyrovnať, keď po centri Joaa Cancela hlavou skóroval kapitán Mauro Icardi. Oslabení "Nerazzurri" bojovali, Juventusu boli minimálne vyrovnaným súperom. V 65. minúte si prihrávku Ivana Perišiča zrazil do vlastnej bránky Andrea Barzagli a domáci dokonca viedli 2:1. Inter pokračoval v oduševnenom výkone aj naďalej, no v závere sa hralo prakticky už len na jeho bránku. Tri minúty pred koncom hostia vyrovnali, keď strelu Juana Cuadrada z veľkého uhla nešťastne tečoval za Handanovičov chrbát slovenský obranca Milan Škriniar. V 89. minúte strhol víťazstvo na stranu hostí presnou hlavičkou Gonzalo Higuain. "Ukázali sme hlad po víťazstve. Sme hrdí hráči Juventusu a budeme bojovať až do posledného kola, aby sme získali majstrovský titul," povedal autor víťazného zásahu podľa agentúry AP. Turínčania zostali na čele ligovej tabuľky, sú štyri body pred SSC Neapol. Ten však môže znížiť odstup opäť na jediný bod v nedeľňajšom zápase proti Fiorentine.

 

"Inter hral veľmi dobre, no ku koncu už boli jeho futbalisti unavení a my sme to využili. Urobili sme ďalší krok k titulu, ale bude to ešte veľký boj," vyhlásil tréner "starej dámy" Massimiliano Allegri. Kouč domáceho mužstva Luciano Spalletti napriek prehre pochválil svojich zverencov. "Nezaslúžili sme si prehrať, pretože sme hrali dobre. Juventus vyhral, lebo sme mali vylúčeného hráča. Zaslúžili sme si lepší výsledok. Icardi po zápase plakal, ale povedal som mu, že spolu s celým mužstvom sa nemá za čo hanbiť," uviedol Spalletti podľa portálu gazzetta.it.

 

"Nerazzurri" zotrvali tri kolá pred koncom ligovej sezóny na piatom mieste bod za Laziom Rím, ktoré má pred sebou nedeľňajší zápas na pôde FC Turín.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies