Oslabený Bayern prehral v "dračom dúpäti"

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 10:33 • 2 min
Oslabený Bayern prehral v "dračom dúpäti"

PORTO - Futbalisti portugalského klubu FC Porto v stredajšom prvom stretnutí štvrťfinále Ligy majstrov 2014/2015 proti Bayernu Mníchov dokonale využili výhodu domáceho prostredia a zvíťazili 3:1. Dvojgólovým hrdinom "portských drakov" bol Ricardo Quaresma.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný portugalský krídelník otvoril skóre tejto štvrťfinálovej konfrontácie hneď v 3. min premeneným pokutovým kopom a znovu sa presadil už o sedem minút neskôr. V 28. min skorigoval na 1:2 z pohľadu hostí navrátilec po dlhodobom zranení Thiago Alcantara, no po zmene strán prinavrátil domácim dvojgólové vedenie kanonier Jackson Martínez z Kolumbie.


Všetky tri presné zásahy Porta padli po chybách bavorskej defenzívy. Najväčšiu porciu kritiky si od legendy mníchovského i nemeckého futbalu Franza Beckenbauera vyslúžil brazílsky obranca Dante. "Ani jeden z hráčov Bayernu sa nepredstavil v optimálnej forme. Bol to výbuch, občas sa to stane. Niekedy predvedie zlý výkon brankár alebo obranca. V stredu však všetci 'spolupracovali' na tomto výsledku. Pokiaľ by bol Dante z Islandu či Severného pólu, rozumel by som tomu. Povedal by som si totiž, že má stále obuté lyžiarske topánky. Ale nemal, takže jednoducho musí zastaviť loptu," nedával si podľa goal.com vo vysielaní televízie Sky servítku pred ústa 69-ročný "cisár" Franz.


Favorizovaní Nemci sa v stredu museli zaobísť bez niekoľkých kľúčových hráčov, španielskemu trénerovi Pepovi Guardiolovi pre zdravotné komplikácie chýbali Bastian Schweinsteiger, David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribéry či Javi Martínez. V utorok 21. apríla v odvete v mníchovskej Allianz Arene budú mať pred sebou náročnú úlohu, čo si uvedomuje aj ich 44-ročný lodivod.


"Veľmi rýchlo sme prehrávali 0:2, nikdy to nie je jednoduchá situácia. Po našom góle sme kontrolovali hru, no v globále bolo Porto lepším tímom. Do odvety sme si priviezli nepriaznivý výsledok, ale urobíme všetko pre postup," citoval goal.com Pepa Guardiolu.


Jeho krajan a o štyri roky starší náprotivok zo štadióna Estádio do Dragao Julen Lopetegui mal pochopiteľne dôvod na radosť: "Odveta bude náročná, ešte sme len v polovici cesty proti fantastickému mužstvu Bayernu. Musím pogratulovať mojim zverencom, v stredu boli skvelí. Ukázali, že majú vysoké ambície. Zápas v Mníchove bude odlišný. Proti Bavorom to nikdy nie je jednoduché, sú najlepší na svete v držaní lopty. Vykročili sme však správnou nohou. V prvom polčase sme mohli mať loptu na kopačkách častejšie, ale v druhom dejstve sa to zlepšilo."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies