Oslabené drogové kartely rokujú o prípadnej aliancii

NETKY.SK • 29 August 2014, 18:45 • 2 min
Oslabené drogové kartely rokujú o prípadnej aliancii

MEXIKO - Predstavitelia štyroch mexických drogových kartelov rokujú podľa informácií tamojších médií o prípadnom vytvorení aliancie.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z materiálu dnešného vydania novín Reforma, ktorý sa odvoláva na bezpečnostné zdroje, špičky kartelov Juárez, Los Zetas, Beltrán Leyva a Jalisco Nueva Generación sa stretli už v mesiaci júni. Na ich schôdzke chýbal zástupca mocného kartelu Sinaloa.
      

Eventuálna dohoda týchto zločineckých organizácií by mohla znamenať posun mocenských pomerov v mexickom podsvetí. Aj keď bezpečnostné zložky vlani spôsobili spomínaným subjektom značné straty, kartely sú naďalej aktívne asi na dvoch tretinách územia stredoamerickej republiky.
      

Kým Juárez a Beltrán Leyva sa koncentrujú predovšetkým na pašovanie kokaínu, Los Zetas zarába hlavne na pašovaní ľudí, únosoch a krádežiach pohonných hmôt a Jalisco Nueva Generación sa špecializuje na syntetické drogy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona