Ošetrovateľka v Texase sa nakazila ebolou ako prvá v USA

NETKY.SK • 12 Október 2014, 19:26 • 2 min
Ošetrovateľka v Texase sa nakazila ebolou ako prvá v USA

DALLAS - Ošetrovateľka v nemocnici v americkom Dallase sa stala pravdepodobne prvou osobou, ktorá sa nakazila ebolou v Spojených štátoch.

slovakia

left justify in out

Žena ošetrovala prvého pacienta Thomasa Erica Duncana z Libérie, ktorý ebole podľahol minulý týždeň. Ošetrovateľka, ktorá mala pozitívny prvý test, podľa nemocnice pri styku s pacientom nosila vždy ochranné oblečenie. Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v nedeľu uviedlo, že nákaza zaznačuje nedodržanie protokolu, čo by mohlo znamenať, že ebolou sa mohli nakaziť aj ďalší zdravotníci z texaskej Presbyteriánskej nemocnice.

 

"Vyhodnocujeme potenciálnu možnosť nákazy aj u ďalších zdravotníkov, pretože ak sa nakazila táto osoba, je možné že sa nakazili aj iní," uviedol riaditeľ CDC Thomas Frieden. Dodal, že úroveň infekcie v krvi ošetrovateľky je nízka a symptómy choroby sú slabé. Výsledky druhého testu budú známe v nedeľu večer. Nakazená ošetrovateľka prišla do priameho styku len s jednou sobou, ktorú už zdravotníci monitorujú. Ebola už zabila viac než 4000 ľudí v západnej Afrike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona