Ošetrovateľka sa priznala: Zabila novorodencov nesprávnou injekciou!

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 10:57 • 2 min
Ošetrovateľka sa priznala: Zabila novorodencov nesprávnou injekciou!

HANOJ - Zdravotná sestra v nemocnici v strednom Vietname sa priznala, že zabila troch novorodencov, keď im omylom vpichla anestetikum namiesto očkovacej látky proti vírusovému zápalu pečene typu B (hepatitíde B). Informovala o tom dnes polícia. Prípad vyvolal pobúrenie vietnamskej verejnosti, uviedla tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zdravotná sestra Nguyen Thi Thuan vo všeobecnej nemocnici v okrese Huong Hoa bola obvinená z "neúmyselného usmrtenia tým, že porušila profesionálne alebo organizačné predpisy", informoval hovorca provinčnej polície.
      

Ošetrovateľku zatkli minulý týždeň. Priznala sa, že injekčnou ihlou vpichla liek Esmeron, bežne využívaný pri operáciách ako súčasť celkovej anestézie.
      

V prípade usvedčenia hrozí obvinenej maximálne 12 rokov väzenia. K úmrtiam novorodencov došlo vlani v júli. Ošetrovateľku vtedy na krátky čas zatkli, ale prepustili ju, keď trvala na tom, že očkovaciu látku podala správne. Rodiny detí nedali povolenie na vykonanie pitvy.
      

Vietnamské ministerstvo zdravotníctva pozastavilo po smrti detí používanie vakcíny na päť mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies