Ošetrovateľ zapálil domov dôchodcov, zabil 11 ľudí

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 09:05 • 2 min
Ošetrovateľ zapálil domov dôchodcov, zabil 11 ľudí

SYDNEY - Austrálsky ošetrovateľ sa dnes priznal k vražde 11 ľudí vyššieho veku v prípade požiaru domova dôchodcov v Sydney, ktorý založil.

slovakia

left justify in out

Roger Dean (37) tiež priznal vinu zo spôsobenia ťažkého ublíženia na zdraví ďalším obyvateľom domova, ktorí pri požiari v roku 2011 utrpeli zranenia, informovala tlačová agentúra AP.

Diplomovaný zdravotný ošetrovateľ mal službu, keď domov pre seniorov podpálil, a neskôr v miestnej televízii opisoval, ako sa snažil zachrániť ľudí uväznených v budove na predmestí Quakers Hill. Polícia ho niekoľko hodín pred požiarom vypočúvala pre obvinenia z krádeže liekov na predpis z domova, čo už skôr rovnako priznal.

Deana dnes predviedli pred najvyšší súd austrálskeho štátu Nový Južný Wales. Pojednávanie, na ktorom vynesú verdikt, sa začne vo štvrtok. Obžalovanému hrozí maximálny trest doživotia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies