Osemročné dievčatko náhodou objavilo liek na rakovinu

NETKY.SK • 29 Január 2015, 19:16 • 2 min
Osemročné dievčatko náhodou objavilo liek na rakovinu

MANCHESTER – Vyzerá to tak, že osemročné dievčatko omylom objavilo liek na rakovinu.

slovakia

left justify in out

Výskumný pracovník Manchesterskej univerzity Michal Lisanti sa opýtal svojej dcéry ako by ona liečila rakovinu. Malá Camilla mu odpovedala, že „ako keby som mala zapálené hrdlo.“

 

Doktoro Lisanti spolu so svojou manželkou sa rozhodli vyskúšať teóriu svojej dcéry. „Camilla nás počula ako sa doma často rozprávame o rakovine a mysleli sme si, že bude zábavné sa jej opýtať ako by ju liečila. Povedala nám: 'Mami, Tati, ja by som použila antibiotiká, ako keby som mala zapálené hrdlo',“ prezradil Lisanti.

 

Zaujímavosťou je, že niektoré z najnebezpečnejších rakovinových buniek bolo zabitých niektorými často používanými antibiotikami.

 

Meno malej Camille Lisantiovej figuruje pri štúdii, ktorá vyšla vo vedeckom časopise Oncotarget.

 

Jedným z účinných antibiotík bol aj Doxycyklín, ktorý sa používa pri liečbe akné. Toto antibiotiku zabralo pri rakovinách pŕs, prostaty, pľúc a mozgu.

 

Samozrejme účinok antibiotík na rakovinu potrebuje ďalší výskum, ale antibiotiká zabíjajú rakovinové bunky a zdravé nechávajú nepoškodené. Išlo by tak o najlacnejšiu liečbu rakoviny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies