Osemmesačný britský princ George bravúrne zvládol prvé vystúpenie

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 17:58 • 2 min
Osemmesačný britský princ George bravúrne zvládol prvé vystúpenie

WELLINGTON - Osemmesačný britský princ George - v poradí tretí následník trónu - dnes na Novom Zélande bravúrne zvládol svoje prvé vystúpenie na verejnosti ako člen kráľovskej rodiny.

slovakia

left justify in out

Na detskej oslave Play Date vo Wellingtone sa malý princ ani nesprával nevhodne, ani nezvolil "nesprávne slová", podotkol expert BBC na kráľovskú rodinu Nicholas Witchell.
     

Vojvodkyňa Kate (32) syna na začiatku oslavy ešte držala v náručí, ale už čoskoro sa hral na mäkkom koberci s desiatimi ďalšími deťmi.
     

Na jednom z videozáznamov vidieť, ako princ George staval vežu z kociek z umelej hmoty. Osobitne ho zaujala drevená bábika Mary-Lou, ktorá je veľmi obľúbenou hračkou na Novom Zélande. Jeho otec, princ William, konverzoval s ďalšími rodičmi, uviedla tlačová agentúra DPA.
     

Krik niektorých detí malého princa nevyrušil, s hrkálkou v ruke zamával na pozdrav, urobiac tak kráľovské gesto. Ako darček dostal modrého medvedíka Teddy a knižočku so zdravotnými údajmi - ako všetci novorodenci na Novom Zélande.
     

Organizácia Plunket Society, ktorá sa na Novom Zélande venuje potrebám a zdraviu detí, pozvala na detskú oslavu rodiny, predstavujúce spoločenskú rôznorodosť krajiny. Medzi účastníkmi bol homosexuálny pár, osamelá matka, ako aj rodičia s maorskými, čínskymi a poľskými koreňmi.
     

Jeden z otcov povedal, že princ George nemal strach prevziať vodcovstvo pri hre. Ďalšia matka poznamenala, že dieťa je na svoj vek oveľa vyvinutejšie. Podľa iného otecka sú William a vojvodkyňa veľmi milí "novopečení rodičia", takí istí ako ostatní účastníci podujatia.
     

Počas dnešného dňa nemal princ William s rodinou naplánované žiadne ďalšie vystúpenie na verejnosti. Vo štvrtok navštívia základňu novozélandských vzdušných síl a stretnú sa s Petrom Jacksonom, režisérom Pána prsteňov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies