Osemfinále Ligy majstrov: Citizens deklasovali Bazilej, v Turíne sa body delili

NETKY.SK • 13 Február 2018, 22:52 • 2 min
Osemfinále Ligy majstrov: Citizens deklasovali Bazilej, v Turíne sa body delili

BRATISLAVA - Osemfinálová fáza futbalovej Ligy majstrov 2017/2018 odštartovala utorkovým presvedčivým víťazstvom Manchestru City na ihrisku FC Bazilej 4:0. Tento výsledok stavia anglický tím do luxusnej pozície z hľadiska boja o postup. V druhom zápase večera remizoval Juventus Turín doma s Tottenhamom Hotspur 2:2. Odvety na Etihad Stadium resp. vo Wembley sú na programe v stredu 7. marca.

slovakia

left justify in out

Pred zápasom Juventusu s Tottenhamom bolo otázne najmä to, ako sa turínsky výber vyrovná s absenciami argentínskeho útočníka Paula Dybalu, ktorý sa zotavuje zo svalového zranenia, či kolumbijského krídelníka Juana Cuadrada.

 

Všetky otázniky však už čoskoro odtajnil Gonzalo Higuain. Argentínsky kanonier najskôr v 2. minúte krásnym volejom zakončil po nacvičenom signáli prihrávku Pjaniča po priamom kope. O štyri minúty neskôr Davies fauloval Bernardeschiho a z následnej penalty Higuain zvýšil už na 2:0. Brankár Lloris si na loptu siahol, ale strela útočníka Juventusu bola dostatočne prudká. "Kohútov" rýchle góly zaskočili, no postupne sa otriasli a začali byť nebezpeční. V 26. minúte hlavičkoval Kane iba do Buffona, domáci odpovedali strelou Higuaina. Jeho strela iba tesne preletela vedľa bránky hostí. V 35. sa hráči anglického klubu dočkali, keď Alli vysunul Kanea a ten znížil na 1:2. To už sa Tottenham úplne prebral a siahal po vyrovnaní. Na konci polčasu však jeho obrane utiekol Costa, Aurier trafil v šestnástke jeho nohy a rozhodca Brych ukázal opäť na biely bod. Higuain však pohrdol možnosťou vrátiť "starej dáme" dvojgólový náskok, loptu napálil iba do brvna.

 

V druhom polčase sa hral rovnako solídny futbal z oboch strán, prvú šancu mal Bernardeschi. Jeho strelu musel Lloris s námahou odvrátiť na roh. Angličania sa však tiež tlačili dopredu a v 72. minúte po faule na Alliho vyrovnali. Pred šestnástkou si loptu k priamemu kopu postavil Eriksen a po zemi povedľa múru prekonal Buffona. Zaslúženú deľbu bodov už nezvrátili ani príležitosti Bernardeschiho, či nepríjemný center Auriera.

 

Citizens nastúpili v Bazileji bez štvorice Benjamin Mendy, Gabriel Jesus, Fabian Delph a Leroy Sané, na kvalite ich výkonu to však vôbec neubralo. Od úvodu mali častejšie loptu na svojich kopačkách a mali aj prvú šancu, Gündogan však hlavou mieril iba do brankára Vaclíka. Domáci čakali na svoju možnosť z protiútokov, tá prišla v 6. minúte. Oberlino však nemieril presne. V 14. minúte zatočil De Bruyne loptu z rohového kopu na hlavu Gündogana a hostia viedli 1:0. O štyri minúty zvýšil strelou z pravej strany Silva na 2:0 a plodnú deväťminútovku zverencov trénera Pepa Guardioulu zavŕšil strelou spoza šestnástky Agüero. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, v 53. minúte zvýšil Gündogan svojim druhým gólom v zápase už na 4:0. Švajčiari potom mohli zaznamenať aspoň čestný úspech, ale s výsledkom už nedokázali nič urobiť ani príležitosti Oberlina a Elyounoussiho.

 

Liga majstrov - 1. zápasy osemfinále:

 

Juventus Turín - Tottenham Hotspur 2:2 (2:1)

Góly: 2. a 9. Higuain (druhý z 11 m) - 35. Kane, 72. Eriksen. Rozhodoval: Brych (Nem.), ŽK: Benatia, Higuain, Betancur - Davies, Aurier

zostavy a striedania:

Juventus Turín: Buffon – De Sciglio, Benatia, Chiellini, Sandro – Khedira (66. Bentancur), Pjanič, Bernardeschi – Costa (90.+2 Asamoah), Higuain, Mandžukič (76. Sturaro)

Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies – Eriksen (90.+2 Wanyama), Dier, Dembele – Lamela (89. Moura), Kane, Alli (83. Son)

 

FC Bazilej - Manchester City 0:4 (0:3)

Góly: 14. a 53. Gündogan, 18. Silva, 23. Agüero. Rozhodoval: Eriksson (Švéd.), ŽK: Xhaka, Serey Die - Fernandinho, Gündogan

zostavy a striedania:

FC Bazilej: Vaclík – Lacroix, Xhaka, Suchý – Lang, Frei, Serey Dié, Riveros - Elyounoussi (85. Bua), Stocker (71. Ajeti) – Oberlin

Manchester City: Ederson – Walker, Kompany, Otamendi, Delph – De Bruyne (53. D. Silva), Fernandinho, Gündogan – B. Silva, Agüero (85. Danilo), Sterling (57. Sane)

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies