Osemdesiat percent Slovákov pravidelne raňajkuje

NETKY.SK • 20 September 2016, 14:32 • 2 min
Osemdesiat percent Slovákov pravidelne raňajkuje

BRATISLAVA - Osemdesiat percent Slovákov a Sloveniek raňajkuje buď každý alebo takmer každý deň. Vyplýva to z internetového prieskumu, ktorý v auguste uskutočnila spoločnosť Nielsen Admosphere Slovakia na vzorke 505 respondentov starších ako 15 rokov zo Slovenského národného panela.

slovakia

left justify in out

Najčastejšie pritom každodenne raňajkujú ľudia z vekovej kategórie 55 až 64 rokov (73 percent), zatiaľ čo najmenej sú to mladí ľudia vo veku 25 až 34 rokov (56 percent). Nikdy neraňajkujú tri percentá opýtaných. Obed a večeru má každý alebo takmer každý deň až 96 percent, respektíve 91 percent respondentov, pričom obed nikdy nevynechá ani jeden z nich a večeru iba percento. Desiatu a olovrant má každý deň dvanásť percent ľudí, druhú večeru osem percent.

 

Respondenti v prieskume odpovedali aj na otázky, ako často obedujú v reštauráciách alebo jedálňach, a to v pracovných dňoch a cez víkend. Tridsaťtri percent respondentov chodí v pracovných dňoch na obed do reštaurácie alebo jedálne iba výnimočne a dvanásť percent nikdy, pretože si nosia jedlo z domu. Naopak každý alebo takmer každý deň sa chodí najesť do reštaurácie 22 percent opýtaných. Zvyšok chodí na obed mimo prácu alebo školu raz alebo niekoľkokrát do mesiaca. Ešte menej chodia Slováci a Slovenky na obed do reštaurácie cez víkend. Až 54 percent opýtaných uviedlo, že tak robí iba výnimočne a 21 percent dokonca nikdy. Každý alebo skoro každý víkend sú to iba tri percentá ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies