Osem tureckých vojakov zabil výbuch bomby na juhovýchode krajiny

NETKY.SK • 19 August 2015, 17:25 • 2 min
Osem tureckých vojakov zabil výbuch bomby na juhovýchode krajiny

DIYARBAKIR - Najmenej osem tureckých vojakov prišlo dnes o život a sedem ďalších utrpelo zranenia pri výbuchu bomby, nastraženej na ceste na juhovýchode krajiny. Oznámila to televízia BBC s odvolaním sa na tureckú armádu.

slovakia

left justify in out

Ankara obvinila z útoku militantov zo zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK), ktorá sa však k činu zatiaľ neprihlásila.

Bomba vybuchla na hlavnej ceste v provincii Siirt v momente, keď tadiaľ prechádzal konvoj tureckých armádnych vozidiel. Nálož bola podľa tureckých médií odpálená na diaľku.

 

K explózii došlo v čase eskalácie násilia medzi tureckou armádou a kurdskými povstalcami po stroskotaní dva roky trvajúceho prímeria. Dnešný výbuch bol pre tureckú armádu zrejme najkrvavejším od júlového obnovenia bojov s PKK.

 

Ďalšie štyri obete z radov tureckých vojakov si od utorka vyžiadali boje medzi s kurdskými ľavicovými militantmi v okrese Silvan v provincii Diyarbakir, ležiacej taktiež na prevažne kurdskom juhovýchode Turecka.

 

Od júlového stroskotania prímeria zahynulo v obnovených bojoch medzi tureckými ozbrojenými zložkami a PKK už okolo 90 ľudí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies