Osem Sýrčanov pašovalo 12 ton hašiša, sudca nariadil ich prepustenie

NETKY.SK • 12 Apríl 2014, 08:04 • 2 min
Osem Sýrčanov pašovalo 12 ton hašiša, sudca nariadil ich prepustenie

MADRID - Španielsky sudca dnes prepustil na slobodu ôsmich Sýrčanov obvinených z nelegálneho obchodovania s drogami. Dospel totiž k záveru, že zmeny v zákone o zatýkaní v medzinárodných vodách neumožňujú zatknutie týchto mužov. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nelegálnych obchodníkov s drogami zatkli v Alboranskom mori 17. marca na člne naloženom 12 tonami hašiša. Toto more spája Stredozemné more s Atlantickým oceánom. Gibraltársky prieliv
     

V minulosti sa takéto zatknutia uskutočnili na základe španielskeho zákona o všeobecnej jurisdikcii, ktorý umožňuje zadržanie podozrivých mimo hraníc Španielska za vážne zločiny ako genocída či obchodovanie s ľuďmi.
      

Sudca Javier Gómez Bermúdez dnes oznámil, že zmeny v zákone znamenajú, že muži by museli mať nejakú spojitosť so Španielskom, aby mohli byť trestne stíhaní.
      

Zmeny v zákone o všeobecnej jurisdikcii boli urobené po tom, ako iný súd v Španielsku žiadal zatknutie lídrov z Číny pre obvinenia z genocídy v Tibete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona