Osem senátorov navrhuje zrušiť obmedzenia na cesty Američanov na Kubu

NETKY.SK • 30 Január 2015, 09:45 • 2 min
Osem senátorov navrhuje zrušiť obmedzenia na cesty Američanov na Kubu

WASHINGTON - Štyria republikánski a štyria demokratickí senátori predložili vo štvrtok legislatívny návrh, prostredníctvom ktorého chcú zrušiť všetky obmedzenia týkajúce sa cestovania amerických občanov na Kubu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ide tak o prvý krok smerom k možnému zrušeniu amerického embarga na Kubu, odkedy administratíva prezidenta Baracka Obamu zmiernila cestovné a obchodné pravidlá medzi Kubou a Spojenými štátmi s platnosťou od 16. januára. Na úplné zrušenie obmedzení vzťahujúcich sa na cestovanie je však potrebný súhlas Kongresu.

 

"Neponúkame ústupok. Vravíme len to, že Američania by mali mať možnosť cestovať kamkoľvek chcú, pokiaľ pre zákaz neexistuje pádny dôvod z hľadiska národnej bezpečnosti," uviedol jeden z ôsmich zákonodarcov, republikán Jeff Flake.

 

Podľa senátorov má návrh v Senáte podporu v tábore repuplikánov aj demokratov, ktorá by mohla stačiť na jeho schválenie, ak republikánske vedenie Senátu umožní o návrhu hlasovať. Senátori však nepredpokladajú, že by v dohľadnom čase malo dôjsť k úplnému zrušeniu embarga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies