Osem potravín pre lepší Sex

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 14:31 • 2 min
Osem potravín pre lepší Sex

BRATISLAVA - To, čo jeme má veľký vplyv na naše telo, psychickú pohodu ale aj na skvalitnenie sexuálneho života.

slovakia

left justify in out

Sex je výborným kardio cvičením, odbúravačom napätia v organizme aj spalovačom tukov. Zaradenie správnych potravín do svojho každodenného jedálnička, Vám pomôže skvalitniť Váš sexuálny život. Niektoré potraviny môžete nahradiť aj vhodným doplnkom výživy. Na kvalitu sexu vplýva aj hladina testosterónu u mužov. Prečítajte si aj ako prirodzene zvýšiť testosterón. 

Špenát

Patrí medzi zeleninu s vysokou hladinou kyseliny listovej – ktorá znižuje hladinu škodlivých látok – homocysteínu. Špenát je aj silným zdrojom horčíka, ktorý nám pomáha rozširovať krvné cievy, čo vyvoláva vyššie vzrušenie u mužov a žien.

Nesladený čaj

To že čaje prospievajú nášmu zdraviu už dávno vieme. Čaj obsahuje látku katechín ktorý podporuje prietok v krvi po celom tele. Katechín je antioxidant ktorý sa nachádza v zelenom čaji, ktorý je aj výborný spaľovač tukov.

Ovocie

Ovocie s vysokým obsahom vitamínu C ako sú napríklad  grep, pomaranč, jablko, citrón a i. sú veľmi prospešné. Vitamín C zlepšuje pohyblivosť spermií. Červený melón ktorý obsahuje látku citrulín napomáha mužom pri problémoch s erekciou.

Horká čokoláda

Zlúčenina fenyletylamín ktorá sa vyskytuje v čokoláde uvoľňuje rovnaké endorfíny ako pri sexe.  Pri kúpe čokolády uprednostnite tú s vyšším obsahom kakaa, minimálne 70 percent.

Ustrice

Sú potraviny s vysokým obsahom Zinku. Zinok nám pomáha pri produkcii testosterónu čím nám zvyšuje libido – vyššia hladina testosterónu = túžba po sexe. Ustrice sú známe tým že po ich konzumácií máme väčšiu chuť na sex a preto patria medzi najlepšie dostupne afrodiziaka.

Orechy

Zdravý cholesterol to nám ako prvé napadne keď poviem orechy. Cholesterol potrebujeme my a aj naše sexuálne hormóny. Čo sem patrí? Tekvicové semená, mandle, arašidy, vlašské orechy. Zdravý cholesterol by ale nevznikol bez mononenasýtených tukov ktoré obsahujú orechy.

Ryby

Ryba je potravina ktorá by nemala chýbať vo vašom jedálničku.  Ryby ako Losos, tuniak, treska a makrela majú veľký obsah L-arginínu a omega 3 nenasýtených mastných kyselín.  Látka ako L-arginín stimuluje uvoľňovanie rastového hormónu a tiež sa premieňa na oxid dusnatý čo je veľmi dôležite pre zdravú erekciu.

Červené víno

Pohárik maximálne dva Vám môžu pomôcť v sexuálnej aktivite. Pri väčšom množstve prichádza k utlmeniu výkonnosti. Alkohol a antioxidanty vo víne prispievajú k relaxácií cievnych stien a zvyšuje prietok do pohlavných orgánov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies