Osem mŕtvych pri bombovom útoku na šiitské trhovisko v Bagdade

NETKY.SK • 8 Január 2017, 13:56 • 2 min
Osem mŕtvych pri bombovom útoku na šiitské trhovisko v Bagdade

BAGDAD - Osem ľudí bolo zabitých a 13 ďalších utrpelo zranenia, keď dnes na trhovisku vo východnej časti irackého hlavného mesta Bagdad vybuchla bomba uložená v automobile.

slovakia

left justify in out

Novinárov o tom informovali očití svedkovia i predstavitelia bezpečnostných zložiek.

 

Bomba vybuchla na trhovisku s potravinovými produktmi v prevažne šiitmi obývanej mestskej časti Džamíla. Táto oblasť leží v blízkosti štvrte Madínat as-Sadr, kde v pondelok pri samovražednom útoku, ku ktorému sa prihlásila sunnitská extrémistická organizácia Islamský štát (IS), zahynulo 35 ľudí.

 

Islamský štát si často za ciele svojich útokov vyberá trhoviská, reštaurácie a iné objekty v prevažne šiitských štvrtiach a napadá aj šiitské náboženské obrady či slávnosti.

 

Začiatkom vlaňajšieho júla výbušnina umiestnená v aute a súbežne s ňou odpálená bomba uložená pri ceste zabili v obchodnej zóne bagdadskej štvrte Karráda v rušnom období pred koncom pôstneho mesiaca ramadán takmer 300 ľudí. Bol to najtragickejší incident podobného druhu za posledných niekoľko rokov a k zodpovednosti zaň sa prihlásil taktiež Islamský štát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies