Osem kandidátov vypadlo z boja o poslanecký mandát

NETKY.SK • 27 Január 2016, 13:29 • 2 min
Osem kandidátov vypadlo z boja o poslanecký mandát

BRATISLAVA - Počet kandidátov do marcových parlamentných volieb (5.3.) opäť o čosi klesol. Štátna volebná komisia vzala na vedomie odvolanie kandidatúr aj vzdanie sa niektorých kandidátov. Pôvodne sa o mandát poslanca Národnej rady SR uchádzalo 2914 kandidátov. Po odchodoch ich je aktuálne 2906.

slovakia

left justify in out

Počet uchádzačov o kreslo poslanca sa môže stále zmeniť. Jednotliví kandidáti sa totiž môžu kandidatúry vzdať, byť odvolaní alebo môže z volebného boja odstúpiť aj celá strana, hnutie či koalícia. Urobiť tak podľa zákona môžu najneskôr do 48 hodín pred začatím volieb.

 

Z boja o poslanecký mandát doteraz vypadli Katarína Košárová (z listiny Strany TIP), Jozef Bojčík (z listiny Mosta-Híd), Valéria Petrovská (z listiny KSS). Títo sa kandidatúry vzdali. Nekandidujú ani Miroslav Šimek (z listiny Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko), Michal Albert (z listiny SaS) a Juraj Chlebík, Boris Karácsony, Barbora Karácsony (všetci z listiny Priamej Demokracie). Títo boli odvolaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies