Osem dní po zemetrasení našli v sutinách a bahne živých troch ľudí

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 13:11 • 2 min
Osem dní po zemetrasení našli v sutinách a bahne živých troch ľudí

KÁTHMANDU - Osem dní po silnom zemetrasení, ktoré zasiahlo minulý víkend Nepál, vyslobodili dnes v severovýchodnej časti tejto himalájskej krajiny spod ruín a bahna troch živých ľudí - dve ženy a jedného muža.

slovakia

left justify in out

Nemeckú tlačovú agentúru DPA o tom informoval miestny policajný zdroj s tým, že záchranárska akcia prebehla v dedine Kerabari v okrese Sindhupalčok na nepálskom severovýchode.

 

Policajt spresnil, že dve osoby boli pochované pod zrúteným domom s hlinenou omietkou a tretiu vytiahli doslova spod zeme, v ktorej ju pochoval zosuv pôdy vyvolaný zemetrasením. Všetkých troch zachránených okamžite previezli do okresnej nemocnice.

 

Podľa vládnych údajov vyslobodili nepálske bezpečnostné oddiely i dobrovoľníci zo zahraničia spod spadnutých domov dovedna približne 800 ľudí.

 

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 z 25. apríla bolo najtragickejším v Nepále za posledných 80 rokov. Podľa poslednej oficiálnej bilancie si vyžiadalo 7040 obetí na životoch a zničených bolo okolo 300.000 budov.

 

Záchranári aj naďalej pokračujú vo vyslobodzovaní mŕtvych tiel spod sutín, a to najmä vo vidieckych oblastiach. Na záchranných prácach sa podieľa viac než 130.000 policajtov a vojakov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies