Oscary odovzdajú aj Blanchett, McConaughey, Nyong’o a Leto

NETKY.SK • 5 Február 2015, 13:21 • 2 min
Oscary odovzdajú aj Blanchett, McConaughey, Nyong’o a Leto

USA - Na odovzdávaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied nebudú chýbať ani vlaňajší víťazi a víťazky hereckých kategórií.

slovakia

left justify in out

Ako informovali producenti televízneho prenosu Craig Zadan a Neil Meron, so štvoricou Cate Blanchett, Matthew McConaughey, Lupita Nyong’o a Jared Leto s radosťou pokračujú v tradícii, podľa ktorej sa majú na galavečere zúčastniť aj držitelia a držiteľky všetkých štyroch hereckých cien z predchádzajúceho roka.

 

Blanchett si vlani vyslúžila už svojho druhého Oscara, keď triumfovala vďaka titulnej úlohe v dramédii Jasmínine slzy (2013) Woodyho Allena. V roku 2005 sošku získala za vedľajšiu úlohu v životopisnej dráme Letec (2004) a na konte má aj ďalšie štyri nominácie na toto prestížne ocenenie za filmy Kráľovná Alžbeta (1998), Zápisky o škandále (2006), Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek (2007) a Partička B. D. (2007). Zvyšná trojica získala ceny americkej filmovej Akadémie vôbec po prvý raz, pričom sa im podarilo na víťazstvo premeniť hneď ich prvé nominácie v kariére. McConaughey bodoval vďaka stvárneniu Rona Woodroofa v životopisnej dráme Klub poslednej nádeje (2013), ktorá vyniesla aj Letovi cenu za vedľajšiu rolu. Nyong’o si trofej pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe vyslúžila snímkou 12 rokov otrokom (2013). 

 

Zoznamu kandidátov v 87. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied vládnu snímky Birdman a Grandhotel Budapešť. Obe si vyslúžili po deväť nominácií. Osem má v hre Kód Enigmy a po šesť si na konto pripísali filmy Chlapčenstvo a Americký ostreľovač. Ceremoniál sa uskutoční 22. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. Moderovať ho bude Neil Patrick Harris. V úlohe hudobných hostí sa počas večera predstavia Tim McGraw, Adam Levin, John Legend s rapperom Commonom a Rita Ora. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies