Oscary budú odovzdávať aj Affleck, Chastain a Lawrence

NETKY.SK • 15 Február 2013, 08:49 • 2 min
Oscary budú odovzdávať aj Affleck, Chastain a Lawrence

Oscary budú odovzdávať aj Affleck, Chastain a Lawrence - Kultúra Ceny americkej Akadémie filmových umení a vied budú tento rok odovzdávať aj Ben Affleck, Jessica Chastain a Jennifer Lawrence, ktorí sú sami medzi nominovanými na Oscara. Na oficiálnej webst

slovakia

left justify in out

img

Ceny americkej Akadémie filmových umení a vied budú tento rok odovzdávať aj Ben Affleck, Jessica Chastain a Jennifer Lawrence, ktorí sú sami medzi nominovanými na Oscara. Na oficiálnej webstránke Akadémie to oznámili producenti tohtoročného televízneho prenosu Craig Zadan a Neil Meron.

Ben Affleck môže získať Oscara v kategórii Najlepší film ako jeden z producentov snímky Argo. Štyridsaťročný herec má už cenu Akadémie za scenár filmu Dobrý Will Hunting (1997). Jessica Chastain a Jennifer Lawrence sú obe nominované v kategórii Najlepší ženský herecky výkon v hlavnej úlohe - Chastain za drámu 30 minút po polnoci a Lawrence za Terapiu láskou. Pre obe herečky je to druhá nominácia v kariére, Chastain vlani nominovali za výkon v snímke Farba citov (2011), Lawrence zas rok predtým za Zmrznutú kosť (2010). 

Táto trojica sa pridala k už potvrdeným hviezdam Halle Berry, Nicole Kidman, Sandre Bullock, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richardovi Gereovi, Queen Latifah, Meryl Streep, Robertovi Downeymu Jr., Samuelovi L. Jacksonovi, Chrisovi Evansovi, Jeremymu Rennerovi, Markovi Ruffalovi, Jeanovi Dujardinovi, Octavii Spencer, Christopherovi Plummerovi, Markovi Wahlbergovi a jeho plyšovému kolegovi z filmu Macík (2012) Tedovi. Špeciálnymi hosťami budú Joseph Gordon-Levitt, Daniel Radcliffe, Channing Tatum a Charlize Theron. O hudobné vystúpenia sa postarajú Adele, Norah Jones, Barbra Streisand a Shirley Bassey. 

Zoznamu kandidátov v 85. ročníku udeľovania Oscarov vládne historická dráma Lincoln v réžii Stevena Spielberga s dvanástimi nomináciami. Druhou najúspešnejšou v počte nominácií je snímka Pí a jeho život režiséra Anga Leeho, ktorá môže získať jedenásť Oscarov. Nasledujú Bedári a Terapia láskou s ôsmimi nomináciami a Argo so siedmimi. Divoký Django, 30 minút po polnoci, Skyfall a Láska majú po päť nominácií a Divoké bytosti južných krajín štyri. Všetky spomínané snímky okrem Skyfall si môžu odniesť Oscara v najprestížnejšej kategórii Najlepší film. Ceremoniál, ktorý bude moderovať herec, režisér, scenárista a producent Seth MacFarlane, sa uskutoční 24. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies