Oscarový režisér Paolo Sorrentino nakrúti pre Sky Italia svoj prvý seriál

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 09:51 • 2 min
Oscarový režisér Paolo Sorrentino nakrúti pre Sky Italia svoj prvý seriál

RÍM - Po "newyorskom neurotikovi", americkom oscarovom filmárovi Woodym Allenovi, sa prvý televízny seriál rozhodol nakrútiť aj podstatne mladší taliansky oscarový režisér Paolo Sorrentino, ktorý prestížnu cenu Americkej filmovej akadémie dostal vlani za film Veľká nádhera.

slovakia

left justify in out

Ako informovali talianske médiá a americký odborný časopis Variety, Sorrentino by mal v júli začať v rímskom filmovom štúdiu Cinecittá s nakrúcaním seriálu Il giovane papa (Mladý pápež). Hlavnou postavou osemdielneho seriálu, ktorého jednotlivé epizódy by mali mať po 50 minút, bude konzervatívny Lenny Belardo - fiktívna postava prvého taliansko-amerického pápeža.

 

V súvislosti s obsadením tejto úlohy sa objavili zatiaľ oficiálne nepotvrdené správy, že by sa jej mohol ujať Brit Jude Law, dvojnásobný kandidát na Oscara a predstaviteľ slávneho detektíva Sherlocka Holmesa v najnovšej filmovej adaptácii literárnych príbehov sira Arthura Conana Doyla.

 

Seriál by vo svetovej premiére mala uviesť talianska platená televízia Sky Italia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona