Oscarový herec Daniel Day-Lewis ukončil kariéru: Ide o jeho osobné rozhodnutie

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 07:05 • 2 min
Oscarový herec Daniel Day-Lewis ukončil kariéru: Ide o jeho osobné rozhodnutie

NEW YORK - Britský oscarový herec Daniel Day-Lewis ukončuje svoju úspešnú kariéru pred kamerou.

slovakia

left justify in out

"Daniel Day-Lewis už nebude viac pôsobiť ako herec. Je nesmierne vďačný všetkým spolupracovníkom aj publiku. Je to jeho osobné rozhodnutie. On ani jeho zástupcovia sa k tomu nebudú ďalej vyjadrovať," uviedla Dartová.

 

Trojnásobný držiteľ Ceny Akadémie je jedným z najrešpektovanejších hercov svojej generácie. Povestnou sa stala jeho mimoriadne precízna príprava na stvárnenie každej postavy a vžitie sa do jej charakteru.

 

Posledným titulom vo filmografii 60-ročného Daya-Lewisa tak zostane Phantom Thread režiséra Paula Andersona z prostredia sveta módy v 50. rokoch. Film sa práve dokončuje a jeho premiéra je naplánovaná na december.

 

Day-Lewis ako jediný herec získal troch Oscarov v kategórii hlavná úloha - za filmy Moja ľavá noha (1989), Čierna krv (2007) a Lincoln (2012). Nominovaný bol aj za snímky V mene otca (1993) a Gangy New Yorku (2002). Okrem troch Oscarov je držiteľom i dvoch Zlatých glóbusov a štyroch cien BAFTA.

 

Day-Lewis je ženatý s britskou režisérkou a scenáristkou Rebeccou Millerovou, s ktorou má dvoch synov. Z predchádzajúceho partnerstva s francúzskou herečkou Isabelle Adjaniovou má jedného syna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies