Oscarové galavečery už nebudú produkovať Craig Zadan a Neil Meron

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 13:48 • 2 min
Oscarové galavečery už nebudú produkovať Craig Zadan a Neil Meron

USA - Americkí producenti Neil Meron a Craig Zadan sa nebudú viac podieľať na oscarových galavečeroch.

slovakia

left justify in out

Dvojica, ktorá pripravila ceremoniály ostatných troch ročníkov prestížnych filmových cien, nepredĺži spoluprácu s americkou Akadémiou filmových umení a vied. Producentské duo to potvrdilo pre filmový portál Deadline. "Úprimne, pred samotným tohtoročným udeľovaním Oscarov sme premýšľali, či by sme to chceli robiť znovu, v prípade, že sa nás spýtajú," uviedol Meron. "Dlho sme sa o tom rozprávali a tiež sme sa rozprávali s predstaviteľmi akadémie. Tie roky boli úžasné, no v rovnakom čase sme veľa projektov zastavili," doplnil.

 

Ako tiež dvojica prezradila, s akadémiou mali zmluvu o spolupráci na troch ročníkoch cien. Tá vypršala po tohtoročných Oscaroch. "Ľudia nevedeli, že sme podpísali zmluvu na tri roky. Nikdy sa to nezverejnilo a ani neprezradilo. V akadémii sa nás spýtali, či by sme to podpísali na tri roky," priblížil Zadan. "Tento nápad spočíval v tom, že ak by niekto prišiel na jeden rok, naučil by sa, ako ceremoniál urobiť a potom by odišiel. Nebola by v tom žiadna kontinuita. Možnosť spolupráce na niekoľko rokov po sebe je skutočne lepšia cesta," vyjadril sa, pričom tiež prezradil, že s dlhoročným kolegom už podpísali nové zmluvy o spolupráci s divadelnou spoločnosťou Shubert Organization a NBCUniversal Television. "Nemali sme iné zamestnanie, ktoré by bolo také stresujúce, také únavné a také zábavné," uzavrel Zadan. 

 

Prvé dva oscarové galavečery v produkcii Neila Merona a Craiga Zadana priniesli nárast sledovanosti, pričom vlaňajší ceremoniál si pozrelo najviac divákov od roku 2004. Tohtoročné udeľovanie cien však zaznamenalo výrazný pokles záujmu. Mnohí však neúspech vysvetľujú nízkym počtom nominovaných blockbusterov, keď ním bol tento rok len Americký ostreľovač, zatiaľ čo filmy Chlapčenstvo, Kód Enigmy, Whiplash, Grandhotel Budapešť, Teória všetkého, Selma a napokon i víťaz Birdman, boli skôr špeciálnymi či artovými titulmi. Z tohto dôvodu predstavitelia americkej Akadémie filmových umení a vied údajne plánujú urobiť zmeny v štatúte cien. Jednou z úprav by mohol byť návrat k pravidlu, že nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší film môže získať iba päť filmov. 

Filmové, televízne a divadelné produkcie, za ktorými stáli Zadan a Meron získali dokopy šesť Oscarov, jedenásť cien Emmy, dve ceny Tony, jednu Grammy, päť Zlatých glóbusov, dve Peabody Awards, päť GLAAD Awards a dve NAACP Image Awards. Čo sa týka filmu, produkovali držiteľa ceny pre najlepší film z roku 2003 - muzikál Chicago, ktorý získal celkovo šesť cien akadémie z 13 nominácií. Spolupracovali tiež na snímkach Zakázaný tanec (2011), Hairspray (2007) alebo Kým si po nás príde (2007).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona