Oscar Pistorius obvinený z vraždy sa vo štvrtok dozvie konečný verdikt odvolacieho súdu

NETKY.SK • 1 December 2015, 15:01 • 2 min
Oscar Pistorius obvinený z vraždy sa vo štvrtok dozvie konečný verdikt odvolacieho súdu

JOHANNESBURG - Najvyšší odvolací súd Juhoafrickej republiky oznámi vo štvrtok verdikt v kauze zdravotne hendikepovaného atléta Oscara Pistoriusa. Ten si momentálne už v domácom väzení odpykáva päťročný trest za neúmyselné zabitie svojej priateľky. Prokuratúra ale v odvolacom konaní žiadala, aby ho uznali vinným z vraždy. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Päťčlenný odvolací senát vo štvrtok 3. decembra oznámi, či bola sťažnosť prokuratúry oprávnená a či prekvalifikuje Pistoriusov čin na vraždu. V takom prípade hrozí účastníkovi OH 2012 v Londýne zvýšenie trestu na minimálne 15 rokov odňatia slobody nepodmienečne. Jeho obhajcovia ale trvajú na tom, že jeho čin bol posúdený správne a pôvodný trest by mal zostať v platnosti.

 

Podľa prokuratúry sudkyňa Thokozile Masipová vlani v októbri pochybila, keď Pistoriusa oslobodila spod obvinenia z vraždy Reevy Steenkampovej. V tragický valentínsky deň vo februári 2013 ju zastrelil štyrmi ranami cez zamknuté dvere kúpeľne v jeho dome a spôsobil jej smrteľné zranenia. Obhajoval sa tým, že si ju pomýlil so zlodejom. V októbri športovca s amputovanými dolnými končatinami po necelom roku strávenom za mrežami prepustili do domáceho väzenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies