Oscar De La Hoya vstúpi medzi slávnych

NETKY.SK • 5 December 2013, 12:39 • 2 min
Oscar De La Hoya vstúpi medzi slávnych

CANASTOTA - Olympijský víťaz z Barcelony a bývalý držiteľ desiatich titulov profesionálneho majstra sveta v šiestich rôznych hmotnostných kategóriách Oscar De La Hoya zaujme miesto v Medzinárodnej boxerskej sieni slávy.

slovakia

left justify in out

"Zlatý chlapec" vstúpi medzi nesmrteľné postavy ringu budúci rok. Na slávnostnom uvedení mu 8. júna v americkej Canastote budú robiť spoločnosť jeho súčasníci Felix "Tito" Trinidad z Portorika a Walesan Joe Calzaghe.

"Som poctený a vďačný, že ma vybrali. Ďakujem všetkým, ktorí ma sprevádzali na tejto ceste. Nehynúca sláva je snom každého, kto si raz navlečie boxerské rukavice a vstúpi medzi povrazy. Dúfate, že aj keď už bude po všetkom, budú si vás pamätať, pretože ste odboxovali parádne súboje a zabavili ste množstvo divákov," povedal Američan s kariérnou bilanciou medzi profesionálmi 39 víťazstiev, 6 prehier, predtým ako amatér vyhral 223-krát, prehral päťkrát.

V kategórii veteránov uvedú do dvorany Georgea Chaneyho, Charlesa Ledouxa a Mika O'Dowda, spomedzi pionierov športu vybrali Toma Allena. Uznania sa dočkajú tiež promotér Barry Hearn, rozhodcovia Richard Steele a Eugene Corri, novinár Graham Houston a fotograf časopisu Sports Illustrated Neil Leifer. O laureátoch rozhodli Asociácia novinárov píšucich o boxe a medzinárodná rada historikov odvetia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona