Osamotený čudák zanechal nájomníkom nehnuteľnosti aj mačky

NETKY.SK • 24 September 2016, 12:54 • 2 min
Osamotený čudák zanechal nájomníkom nehnuteľnosti aj mačky

JERUZALEM - Sedem hodnotných bytov odkázal v testamente nájomníkom muž z izraelského Tel Avivu, ktorý zomrel na sklonku mája vo veku 56 rokov na následky rakovinového ochorenia.

slovakia

left justify in out

Každá z bytových jednotiek v telavivskom dome, ktorý vlastnil zosnulý Ori Giladi, má podľa hospodárskej prílohy novín Jediot Achronot trhovú hodnotu minimálne dvoch miliónov šekelov.


Čudák, ktorý nemal príbuzných, avšak všetci v okolí ho poznali podľa jeho tradičného odevu - károvaných flanelových košieľ - a tiež veľkej láske k mačkám, zanechal nájomníkom i tieto zvieratá žijúce v jednom z jeho bytov. Objekt, ktorý vlastnil, leží v jednej z prominentných štvrtí mesta, ktorá je napriek centrálnej polohe pomerne tichá a má dedinský ráz.


Ori Giladi, ktorého rodičia sa rozviedli v čase, keď mal tri roky, bol svojho času považovaný za zázračné dieťa s mimoriadnou pamäťou. Jeho život sa však podľa informácií izraelských médií neskôr nevyvíjal práve ideálnym smerom. Vyhýbal sa totiž ľuďom a v symbióze dokázal nažívať iba s matkou, a to až do jej smrti v roku 2006.

 

Napriek tomu našiel úzky ľudský kontakt v období, keď ho už sužovalo zákerné ochorenie, a to práve s nájomníkmi. Tí ho nielen navštevovali v nemocnici, ale mu aj všemožne pomáhali a podobne sa správali tiež k jeho mačkám. Tým, ktorí sa o jeho mačky starali najväčšmi, zanechal Giladi dva byty a dokonca i vlastný dom.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies