Osamotená Ruska Klišinová do finále diaľky

NETKY.SK • 17 August 2016, 11:26 • 2 min
Osamotená Ruska Klišinová do finále diaľky

RIO DE JANEIRO - Rusko má v atletických súťažiach na olympijských hrách v Riu de Janeiro jediného športovca, a ten stále nie je bez šance získať niektorú z medailí.

slovakia

left justify in out

Daria Klišinová postúpila z utorkovej kvalifikácie diaľkarok do finále. Stačil jej na to jediný platný pokus - hneď ten prvý, v ktorom doletela 664 cm ďaleko. Zvyšné dva prešlapla. V bilancii oboch skupín skončila na ôsmom mieste, keď za najlepšou Ivanou Španovičovou zo Srbska zaostala 23 cm. V stredajšom finále sa predstaví tucet žien.


"Dievčatá ma v sektore privítali a podporili ma. Pýtali sa, či budem skákať, a keď som im povedala, že mi to povolili, boli veľmi rady," povedala Klišinová, ktorá dlhodobo žije a trénuje v USA. Vďaka tomu nebola súčasťou ruského dopingového systému a absolvovala nezávislé kontroly. Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) jej pôvodne ako jedinej Ruske povolila štart, následne svoj súhlas stiahla, ale Športový arbitrážny súd (CAS) ako posledná inštancia v pondelok ráno predsa len rozhodol v prospech 25-ročnej diaľkarky.


"Som šťastná, že môžem byť súčasťou olympijských hier. Samozrejme, že by som bola spokojnejšia v kruhu veľkého ruského tímu. Žiaľ, musím si poradiť sama a niesť veľkú zodpovednosť," konštatovala rodáčka z Tveru a priblížila svoje pocity pred definitívou: "Samozrejme, že som mala strach. Celý týždeň som žila v očakávaní rozhodnutia. Nemohla som ani poriadne trénovať, iba som sa udržiavala v pohybe."


Radostnú novinu jej zvestoval o piatej hodine ráno tréner Loren Seagrave. "Videl som, ako sa jej do tela vracia energia. Niekto sa ma pýtal, či bola nervózna. Ak nie ste nervózny na olympijských hrách, mali by ste si pre istotu zmerať pulz," komentoval kouč dvojnásobnej halovej majsterky Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies