Osaková neuspela v prvom zápase v pozícii svetovej jednotky

NETKY.SK • 20 Február 2019, 15:18 • 2 min
Osaková neuspela v prvom zápase v pozícii svetovej jednotky

DUBAJ - Japonská tenistka Naomi Osaková má za sebou premiérový zápas v pozícii ženskej singlovej svetovej jednotky. Spomienky však nebudú príjemné, keďže v 1. kole na turnaji v Dubaji nestačila na Francúzku Kristinu Mladenovicovú (3:6, 3:6).

slovakia

left justify in out

Prvá tenistka z Ázie na čele poradia WTA má za sebou náročné obdobie. Iba minulý týždeň oznámila ukončenie spolupráce s doterajším trénerom Saschom Bajinom. Dvadsaťjedenročná Japonka sa k tomuto kroku odhodlala iba 16 dní po triumfe na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open.

Po stretnutí novinárom povedala, že aktuálna situácia ohľadom jej rozchodu s koučom určite ovplyvnila jej výkon. "Nedokázala som to odblokovať. Som si však istá, že časom sa o tom prestane hovoriť. Uvedomujem si, že momentálne je to asi najhorúcejšia tenisová správa. Pre mňa to nie je jednoduché, cítim pohľady ľudí a nie vždy na mňa hľadia v dobrom," uviedla po zápase Osaková, cituje ju portál BBC.

V utorňajšom stretnutí proti Mladenovicovej ju nepodržala jej silná zbraň - podanie. Úspešnosť jej prvého servisu dosiahla iba 45 percent, po druhom podaní dokázala uspieť iba v 19 percentách výmen. "Vôbec ma servis nepodržal. Vlastne to bola katastrofa. V uplynulých dňoch som sa ani počas tréningov necítila vo svojej koži. Verila som, že počas zápasu na to nebudem myslieť, ale mýlila som sa," reagovala Osaková na svoj výkon.

Dvadsaťjedenročná Osaková nevidí žiaden dôvod na paniku. "Od triumfu na Australian Open neubehol ešte ani mesiac. A bol to iba jeden zápas. Dokonca mám pocit, že aj keby som do konca sezóny neuspela ani v jednom zápase, stále by ma to neznepokojovalo. Som na začiatku kariéry a mám toho ešte mnoho pred sebou, v čom sa musím zlepšiť," skonštatovala Osková podľa portálu WTA. Aj vlani pred premiérovým grandslamovým triumfom na US Open ťahala šnúru prehier. Ukázala však, že sa dokáže sústrediť iba na najbližší zápas a nemyslieť na predošlé neúspechy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona