Osaková a Azarenková sa stretnú vo finále US Open

NETKY.SK • 11 September 2020, 11:50 • 2 min
Osaková a Azarenková sa stretnú vo finále US Open

NEW YORK- Do ženského finále US Open sa prebojovala Japonka Naomi Osaková a jej súperkou bude bývala svetová jednotka Viktória Azarenková, obidve domáce favoritky skončili v semifinále.

slovakia

left justify in out

Azarenková vyradila Serenu Williamsovú

Tridsaťosemročná Williamsová živila nádej na svoj 24. grandslamový titul, no v zápase proti nenasadenej Azarenkovej jej vyšiel iba prvý set. V ňom Azarenková premenila iba jediný servis a spravila až desať nevynútených chýb. V ďalšom priebehu sa však karta obrátila. Bieloruska zlepšila servis a dokázala eliminovať chyby, keď v ďalších dvoch setoch pridala dovedna iba sedem nevynútených. V druhom sete zlomila prvýkrát podanie súperky v piatej hre, následne odvrátila brejkbal a vyrovnala na 1:1. V záverečnom dejstve rozhodli chyby Williamsovej, spravila ich dvakrát viac ako Azarenková, tá získal brejkla Američanku hneď v druhej hre a s prehľadom doviedla duel do víťazného konca. Azarenková po prvýkrát v kariére dokázala Williamsovú zdolať.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa US Open (@usopen),

Osaková zdolala domácu Jeniffer Brady

Zápas začal vo veľmi vyrovnanom tempe, ani jednej z hráčiek sa nepodarilo zobrať podanie svojej súperke a prvý set sa nakoniec musel rozhodúť v skrátenej hre. V nej Osaková dominovala a získala prvý set na svoje konto. V druhom sete sa Američanka oklepala z tesnej prehry v prvom sete a vyhrala ho 6:3. Zápas sa rozhodol v poslednom treťom sete, Osaková oplatila Američanke prehru v druhom sete, rovnakým výsledkom 6:3 a zaistila si vstupenku do grandslamového finále.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa US Open (@usopen),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies