Országh: Proti Nitre chceme uspieť poctivým hokejom

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 13:45 • 2 min
Országh: Proti Nitre chceme uspieť poctivým hokejom

SKALICA - O najdlhšiu štvrťfinálovú sériu v tomto ročníku play off hokejovej extraligy sa postarali HK 36 Skalica a HC'05 Banská Bystrica.

slovakia

left justify in out

Pravidlo môj dom-môj hrad platilo v prvých štyroch zápasoch, keď oba tímy využili výhodu domáceho prostredia. Kľúčový bol piaty duel, v ktorom Banská Bystrica jednoznačne prevýšila súpera a zvíťazila 5:0. Psychickú pohodu si zverenci trénera Vladimíra Országha preniesli aj v stredu na šiesty duel na Záhorie.
      

Hoci do zápasu nevstúpili dobre, v prvej tretine po nevýraznom výkone inkasovali a prehrávali 0:1, postupne prebrali taktovku stretnutia do svojich rúk a triumfom 2:1 napokon ukončili sériu na ľade súpera. "Začiatok série bol vyrovnaný, obe mužstvá vyhrali svoje domáce zápasy. Pokoj na naše duše priniesol zodpovedný výkon v piatom stretnutí. Víťazstvo 5:0 nás nakoplo. Až na prvých desať minút stredajšieho zápasu sme sa vrátili k zodpovednému výkonu z predchádzajúceho duelu. Aj keď si Skalica vypracovala nejaké šance, postupne sme ich ofenzívne snahy eliminovali. O našom postupe rozhodli dva faktory - vyrovnanosť výkonov brankára Kalembu a zlepšená hra kľúčových hráčov v dôležitých momentoch," hodnotil sériu so Skalicou kormidelník víťazného mužstva Vladimír Országh.
      

Banskobystričania sa v semifinále stretnú s druhým najlepším tímom po základnej časti HK Nitra. "Barani" chcú uspieť poctivým hokejom. "V prvom rade poriadne zanalyzujeme hru Nitry, i keď v podstate už vieme čo od nich očakávať. Uspieť chceme poctivým hokejom. Snáď okrem Patricka Whitea nemáme v klube extra kreatívnych hráčov, všetci ostatní sú robotníci. My sme úspešní ako tím keď každý odovzdá svoje maximum. A to nás posúva ďalej," naznačil taktiku na zápasy proti Nitre Országh.
      

I keď sezóna sa pre Skaličanov v stredu skončila, za výkony v závere základnej časti i play off sa hanbiť nemuseli. Zverenci trénera Andreja Výboha, ktorý prebral mužstvo začiatkom novembra po Čechovi Josefovi Turekovi, sa ešte v polovici sezóny nachádzali v spodných priečkach tabuľky bez vízie na účasť v nadstavbovej časti. V závere však mohutne finišovali, do play off postúpili a aj Banskej Bystrici boli dôstojným súperom.
      

"Po prvý raz v trénerskej kariére som nastúpil do rozbehnutého vlaku. Mojim cieľom bolo zmeniť herný štýl, ale to sa nedá urobiť zo dňa na deň. V priebehu sezóny sme mali problémy so zraneniami obrancov. Postupne sme však káder stabilizovali, doplnili sme ho skúsenými hokejistami a hra sa začala zlepšovať. Musím povedať, že postupne sme s hráčmi našli spoločnú reč, čo vyústilo do atraktívneho a najmä efektívneho herného prejavu. Hráči odviedli v závere sezóny penzum práce, ale na našu smolu sme nedokázali vysokú výkonnosť dlhodobo udržať. Posledné dva zápasy série boli v jasnej réžii súpera," zosumarizoval záver sezóny skalický kouč Výboh.
      

Semifinálová séria HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica sa začína 26. 3. o 17.00 h prvým zápasom v Nitre. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona