Országh po prvej výhre v Lige majstrov: Zápasy nám otvorili oči

NETKY.SK • 4 September 2017, 09:14 • 2 min
Országh po prvej výhre v Lige majstrov: Zápasy nám otvorili oči

BANSKÁ BYSTRICA – Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica majú za sebou štyri stretnutia v Lige majstrov (CHL). Najprv zavítali na ľad súperov do Wolfsburgu a Salzburgu, kde prehrali (3:4 a 0:5). Potom sa predstavili doma a dokázali si zaknihovať aspoň jedno víťazstvo. Po prehre s nemeckým majstrom Grizzlys Wolfsburg 0:1 vyhrali nad rakúskym EC Red Bull 5:3, takže do tabuľky A-skupiny súťaže európskych šampiónov si napokon pripísali prvé tri body.

slovakia

left justify in out

"Tak s Wolfsburgom ako i so Salzburgom sme odohrali dobré zápasy. Hráči vyhrávali ďaleko viac osobných súbojov ako v predchádzajúcich zápasoch. S nemeckým tímom nám nešli presilovky, nevedeli sme streliť gól. So Salzburgom to však už bolo lepšie. Konečne sme sa presadili aj v presilovkách. Dali sme v nich dva góly, čo bol tiež podstatný rozdiel v porovnaní s duelom v Rakúsku, kde sme inkasovali štyrikrát v oslabení a nevyužili sme ani jednu početnú výhodu. Každý jeden hráč nechal v nedeľu i v piatok na ľade zo seba všetko. Som rád, že sme potešili fanúšikov výhrou nad Salzburgom, kam predtým merali cestu a odchádzali odtiaľ vedno s nami sklamaní," uviedol po dvoch domácich dueloch v Lige majstrov tréner Banskej Bystrice Vladimír Országh.

Do zostavy HC ´05 sa vrátil po zranení útočník Mário Lunter. V piatkovom stretnutí s nemeckým majstrom sa síce nepresadil, ale v nedeľňajšom strelil rakúskemu tímu víťazný gól a naplnil tak predzápasové slová, že Salzburgu Banskoystričania ukážu, ako sa hrá doma na ľade pod Urpínom.

 

"Som rád, že neostalo iba pri týchto slovách, ale že sme to preniesli na ľad. Príkladne sme bojovali a zahrali v oboch dueloch výborne najmä oslabenia. Mne sa hralo po pol roku dobre, s Wolfsburgom sme si minimálne remízu zaslúžili. Rozhodli detaily. Proti Salzburgu nám to už vyšlo aj strelecky a podržal nás i brankár Lukáš. Každým zápasom sa zlepšujeme. Dúfam, že v tom budeme pokračovať," netajil Lunter, pričom stretnutia s týmito súpermi vyzdvihol aj z inej stránky: "Tieto zápasy v Lige majstrov nám dali veľa. Otvorili nám oči, že kde sú iné ligy. Súperi hrajú oveľa rýchlejšie, každý sa musí sústrediť i na malé detaily, a z toho pramenia chyby a tvoria sa šance."

Významnou mierou sao prvé víťazstvo Banskej Bystrice v Lige majstrov pričinil brankár Jan Lukáš. "Užil som si to. Bol to ťažký zápas, no hrali sme kompaktne. Náš výkon ide nahor. Dúfam, že to prenesieme aj do domácej súťaže," netajil český legionár medzi bystrickými žrďami, ktorý si vypýtal post brankárskej jednotky pred fínskym gólmanom Lassilom. Ten však takisto podal dobrý výkon v dueli proti Wolfsburgu (0:1).

 

"Aj také zápasy sa niekedy stávajú, že hráte dobre a prehráte. Pri oslabeniach mi perfektne pomáhali spoluhráči, ktorí odviedli veľkú časť roboty, blokovali strely. Uľahčovali mi prácu. Veľmi dobré je, že sme inkasovali len raz, ale musíme zlepšovať našu ofenzívnu hru. Verím, že sa budeme len a len zlepšovať," hovoril Teemu Lassila po prehre s Wolfsnurgom.

Banskobystričania sa teraz zamerajú na zápasy v najvyššej slovenskej súťaži. Už v piatok 8. septembra hostia doma vicemajstra z Nitry. Na tabuľku A-skupiny Ligy majstrov sa nepozerajú a tréner Országh nechce komentovať ani to, aké šance má jeho tím na postup z prípadného druhého miesta. "My nekalkulujeme. Chceme ísť do každého zápasu, či už v domácej lige alebo v európskej, čo najlepšie pripravení, a uhrať čo najlepší výsledok. Čakajú nás v októbri dva zápasy proti najsilnejšiemu mužstvu v skupine fínskemu Tampere. Ale to je ešte dosť ďaleko, teraz sa musíme sústrediť na slovenskú ligu,"  zdôraznil kouč "baranov".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona