Országh nahradil Chudého na poste trénera Banskej Bystrice

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 10:59 • 2 min
Országh nahradil Chudého na poste trénera Banskej Bystrice

BANSKÁ BYSTRICA - Vedenie extraligového hokejového klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica sa dohodlo na spolupráci s trénerom Vladimírom Országhom. Tridsaťosemročný niekdajší krídelník sa pod Urpín vracia po ročnej pauze, počas ktorej pracoval ako asistent trénera v tíme KHL Slovan Bratislava. V mužstve "baranov" nahradí Miroslava Chudého, ktorý sa pred pár dňami dohodol s vedením klubu na ukončení zmluvy.

slovakia

left justify in out

Vladimír Országh po ukončení hráčskej kariéry v lete 2010 pôsobil v dvoch sezónach ako pomocník Milana Staša resp. Alpa Suhonena na striedačke extraligovej Banskej Bystrice, neskôr dva roky sám viedol "baranov". Asistentom bude Richard Zedník. "Vlado preberie vedenie družstva na štvrtkovom večernom tréningu. Veríme, že trénerský tandem Országh - Zedník vykročí v blížiacej sa sezóne na dlhú cestu, ktorá sa pre náš klub skončí úspešne," referuje oficiálny web extraligistu z Banskej Bystrice.

 

Ešte ako hráč absolvoval majster sveta z Göteborgu 2002 Vladimír Országh niekoľko sezón v zámorí, v NHL odohral za New York Islanders, Nashville Predators a St. Louis Blues dovedna 289 zápasov základnej časti s bilanciou 54 gólov a 65 asistencií, v play-off pridal 6 štartov a v nich zaznamenal dva presné zásahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies