Orser súcití s Chanom, hoci má zlatého zverenca

NETKY.SK • 16 Február 2014, 14:10 • 2 min
Orser súcití s Chanom, hoci má zlatého zverenca

SOČI - Tréner olympijského víťaza z Japonska Brian Orser utišoval po pretekoch mužov najprv strieborného Kanaďana Patricka Chana.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Juzuru Hanju je najmladší mužský olympijský šampión v krasokorčuľovaní za posledných 66 rokov. Navyše pre Japonsko vybojoval na ZOH v Soči prvé zlato. Keď prišiel kanadský tréner Brian Orser za svojím 19-ročným zverencom, pošepol mu: "Získal si vlastne dve zlaté. Užívaj si to." Orser zrejme narážal na to, že on sám v Sarajeve 1984 a Calgary 1988 skončil dvakrát tesne strieborný a zlata na ZOH sa nedočkal. Na otázku kanadských médií, či ho to nemrzí, že Kanada v Soči opäť brala iba striebro v krasokorčuliarskej súťaži mužov, Orser odpovedal:

 

"Päť strieborných pre Kanadu v histórii zimných olympijských hier by som nenazval prekliatím, ale dobrým výsledkom. Krasokorčuľovanie je náš šport a jednoducho sa to tak stalo, že zlato ešte nemáme," uviedol 52-ročný Orser pre Toronto Star. Okrem Orsera bol na ZOH dvakrát strieborný aj Elvis Stojko (1994, 1998) a teraz Patrick Chan. Práve trojnásobný majster sveta Chan veľmi túžil po prvom olympijskom zlate a po voľnej jazde sa rozplakal. "Priznám sa, že najprv som objal Patricka a až potom svojho japonského zverenca. Súcitím s Patrickom, je to trpké aj pre mňa. Hoci som doviedol Japonca k olympijskému víťazstvu, mám zmiešané pocity," dodal Orser, ktorý svojho času na exhibíciách predvádzal saltá dozadu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona