Orosch prečítal list o svojom vymenovaní v poloprázdnej katedrále, veriaci o ničom netušili

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 15:31 • 2 min
Orosch prečítal list o svojom vymenovaní v poloprázdnej katedrále, veriaci o ničom netušili

TRNAVA - List o svojom menovaní za nového arcibiskupa Trnavskej arcidiecézy prečítal Ján Orosch v poloprázdnej Katedrále sv. Jána Krstiteľa len pred niekoľkými desiatkami kňazov, veriaci o udalosti nič nevedeli.

slovakia

left justify in out

Z textu listu apoštolského nuncia Mária Giordana vyplýva, že mal byť prečítaný za prítomnosti kňazov, rehoľníkov a veriacich.

"My sme to dali vedieť, ale museli sme to dať vedieť v takom termíne, ktorý nám zabezpečoval určitú diskrétnosť celej záležitosti, aby sme mohli naplniť rozhodnutie Svätého otca, že to má zostať do poslednej chvíle utajené. Takže v takejto situácii je ťažké niečo zverejňovať,“ vysvetlil chýbajúcu informovanosť veriacich Orosch. O menovaní nového arcibiskupa dopredu nevedeli ani kňazi Trnavskej arcidiecézy, ktorí do katedrály prišli. Pôvodne boli pozvaní na modlitbové zhromaždenie pri príležitosti sviatku sv. Benedikta. 

Svätý Otec František vymenoval nového trnavského arcibiskupa, stal sa ním doterajší apoštolský administrátor Ján Orosch. List o menovaní čítal Orosch dnes napoludnie v trnavskej katedrále, uvedený do úradu má byť 30. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies