Orlica Anička pri svojom návrate domov prekonala nebezpečnú oblasť

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 09:15 • 2 min
Orlica Anička pri svojom návrate domov prekonala nebezpečnú oblasť

VYSOKÉ TATRY – Orlica Anička, ktorej návrat zo zimoviska v Afrike späť domov pod Tatry môže verejnosť sledovať vďaka GPS solárnej vysielačke, je už v Turecku.

slovakia

left justify in out

„Posledné dni samica orla krikľavého veľmi zrýchlila. Prefrčala cez Suezský záliv z Egypta do Izraela a dostala sa do Ázie,“ priblížil riaditeľ Správy Tatranského národného parku Pavol Majko.

Potom pokračovala v rýchlom tempe aj po známej migračnej trase cez Libanon a Sýriu až do juhovýchodného Turecka. „Prekonala veľmi nebezpečnú oblasť, kde sa s výnimkou Izraela celoročne a intenzívne poľuje na všetky druhy vtákov. Anička to však šťastne prekonala a je už v Turecku,“ ubezpečil Majko.

 

Verejne známa slovenská orlica sa na svoju cestu späť domov vydala začiatkom marca. Na jej hniezde ochranári ešte 23. marca nainštalovali a aj odskúšali kamerový systém. Urobili tak v dostatočnom predstihu, aby pri prílete rodinku orlov Aničky a Arnolda nič nerušilo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies