Orlica Anička ešte nikdy nebola tak ďaleko od hniezdiska ako teraz

NETKY.SK • 21 Január 2015, 10:32 • 2 min
Orlica Anička ešte nikdy nebola tak ďaleko od hniezdiska ako teraz

VYSOKÉ TATRY - Orlica Anička, ktorej putovanie po Afrike môže verejnosť sledovať vďaka GPS solárnej vysielačke, ochranárov opäť prekvapila. Od začiatku jej sledovania, od septembra 2013, ešte nikdy nebola tak ďaleko od hniezdiska ako teraz.

slovakia

left justify in out

"Zaletela do Juhoafrickej republiky a nachádza sa približne 200 kilometrov severne od hlavného mesta Johannesburg. Vzdušnou čiarou sa vzdialila od svojho hniezda pod Tatrami 8300 kilometrov. Koľko ale nalietala v skutočnosti, je ťažké si čo i len predstaviť," konštatoval riaditeľ Správy Tatranského národného parku Pavol Majko.
      

Anička je vďaka minivysielačke prvý slovensky orol krikľavý zdokumentovaný na zimovisku v Juhoafrickej republike. Ochranári veria, že v Juhoafrickej republike sa jej bude s príchodom jari dariť a zároveň, že GPS vysielačka vydrží a zachytí aj začiatok jej letu späť domov na Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona