Orlando Cruz sa verejne priznal k homosexualite

NETKY.SK • 5 Október 2012, 07:20 • 2 min
Orlando Cruz sa verejne priznal k homosexualite

Orlando Cruz sa verejne priznal k homosexualite - Ostatné športy Boxer ťažkej váhy z Portorika Orlando Cruz sa stal prvým profesionálnym pästiarom, ktorý sa ešte počas svojej aktívnej kariéry verejne prihlásil k homosexualite. Cruz priznal, že sa mu uľavi

slovakia

left justify in out

img

Boxer ťažkej váhy z Portorika Orlando Cruz sa stal prvým profesionálnym pästiarom, ktorý sa ešte počas svojej aktívnej kariéry verejne prihlásil k homosexualite.
      Cruz priznal, že sa mu uľavilo, aj keď zo začiatku mal určité výhrady. "Dozrel som, fyzicky aj psychicky na to, aby som mohol urobiť taký veľký krok v mojom živote a v mojej profesii, ktorou je box. Skrýval som to však po dlhé, dlhé roky," uviedol Cruz.
      Priznanie Cruza prišlo len dva týždne po tom, čo 31-ročný pästiar vyzval Mexičana Jorge Pazosa na súboj o latino titul pod hlavičkou WBO. Cruz figuruje v rebríčku WBO v mušej váhe na štvrtom mieste s bilanciou 18 výhier s deviatimi K.O..
      Jediným profesionálnym boxerom, ktorý sa v minulosti priznal ku vzťahom s mužmi aj so ženami bol Emile Griffith. Ten sa v roku 2005 priznal v rozhovore pre New York Times, že mal problémy so svojou sexualitou. Na verejnosť však s týmito informáciami prišiel až 18 rokov po skončení kariéry.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies