Originálny protest: Tisíce žien dojčilo na verejnosti!

NETKY.SK • 25 Október 2013, 09:01 • 2 min
Originálny protest: Tisíce žien dojčilo na verejnosti!

MANILA - Tisíce dojčiacich filipínskych žien sa vo štvrtok po celej krajine zapojili do masovej protestnej akcie namierenej proti spoločenským predsudkom, keď súbežne nakŕmili z prsníka svojich potomkov. Zároveň sa pokúsili o prekonanie svetového rekordu, informovalo vo štvrtok internetové vydanie denníka Japan Times.

slovakia

left justify in out

Podujatie zorganizované záujmovou skupinou Breastfeeding Philippines sa uskutočnilo v tisícke miest juhoázijskej krajiny, známej svojimi konzervatívnymi a prevažne katolíckymi postojmi. Podľa aktivistov na Filipínach stále prevládajú silné predsudky voči matkám, ktoré chcú nadojčiť svoje dieťa na verejnosti.

"Keď ženy odhaľujú svoje prsia v erotických filmových scénach, alebo nosia na sebe priehľadné oblečenie, verejnosť to považuje za normálne. Ak však dojčiaca matka odhalí svoj prsník, pretože chce nakŕmiť svoje dieťa, ľudia si všeobecne myslia, že je to vulgárne," uviedla riaditeľka skupiny Nona Andayaová-Castillová.

"Jednej z našich členiek raz prikázali, aby išla nadojčiť svoje dieťa na toalety. Takéto zmýšľanie sa už musí skončiť," dodala. Do akcie sa zapojilo približne 21.000 žien. Na potvrdenie prekonania vlastného svetového rekordu z roku 2007 si však občianska skupina bude musieť počkať tri týždne, uzatvára agentúra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies