Originál legendárnej hry Super Mario 64 sa predal za takúto astronomickú sumu!

NETKY.SK • 13 Júl 2021, 08:57 • 2 min
Originál legendárnej hry Super Mario 64 sa predal za takúto astronomickú sumu!

Pamätáte sa na hru Super Mario 64? Je to legendárna postavička v montérkach, ktorú si obľúbili nielen deti. Zapečatený originál tejto hry sa stal najdrahšie predanou hrou!

slovakia

left justify in out

Originálna zapečatená kópia hry Super Mario 64 sa predala na aukcii za rekordnú sumu. V čase, keď bola hra vydaná, teda v roku 1966, jej kópia stála 99 dolárov. U nás ešte menej. 

 

img

 

Mnohí si hru kúpili a hrali celé hodiny. Jeden z hráčov ju však mak odloženú a rozhodol sa, že ju predá. Tak sa aj stalo a predal ju za ohromných 1,3 milióna eur.

 

img

 

Spoločnosť Heritage Auctions opísala stav hry ako „úchvatný“ a jej hodnotenie je 9,8 z 10 na stupnici Wata, čo podľa odhadov zberateľov videohier určuje jej absolútnu neporušenosť. Existuje iba päť „takmer dokonalých“ kópií hry Super Mario 64 a plastová pečať tohto kusu bola ohodnotená najvyšším možným hodnotením A ++.

 

img

 

Nebolo zverejnené, kto bol ochotný  rozlúčiť sa s takou obrovskou sumou, aby držal v rukách túto takmer neporušenú hru. Momentálne je to tá najvyššia suma na svete, akú niekto minul za videohu, a takmer zdvojnásobil predchádzajúci prípad. Doteraz držala prvenstvo neotvorená kópia hry Nintendo The Legend of Zelda, ktorá sa predala za neuveriteľných 724 tisíc eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies