Orica budúci rok ukončí sponzorské pôsobenie pre GreenEdge

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 14:13 • 2 min
Orica budúci rok ukončí sponzorské pôsobenie pre GreenEdge

BRATISLAVA - Austrálska banícka spoločnosť Orica v závere budúceho roka ukončí sponzorské pôsobenie pri cyklistickom tíme WorldTour Orica-GreenEdge.

slovakia

left justify in out

Zoskupenie už momentálne zháňa nového primárneho sponzora pre sezónu 2018, informuje server Cyclingnews. Tím GreenEdge začal s činnosťou v januári 2011, prvé preteky Bay Classic Series absolvoval o rok neskôr. Orica pribudla no názvu tímu pred začiatkom podujatia GrandTour Giro d´Italia 2012. Austrálske zoskupenie sa dostalo hneď do povedomia verejnosti, Simon Gerrans ovládol v predmetnej sezóne monument Miláno-San Remo a na Gire sa v 2. etape tešil z prvenstva Matthew Goss.

Tím je v súčasnosti schopný zabodovať na všetkých frontoch. Na celkové poradie na GrandTour disponuje jazdcami ako Esteban Chaves a dvojčatami Adamom a Simonom Yatesovcami. Šprintérskym lídrom je Caleb Ewan a na klasikách sa presadzujú Gerrans alebo Michael Matthews. Tento rok tím Orica-GreenEdge dosiahol dokopy 13 víťazstiev - po tri majú na konte Gerrans, Matthews a Ewan, po jednom si pripísali Chaves, Michael Albasini, Mathew Hayman a Daryl Impey. V hodnotení WorldTour tímu patrí šieste miesto s 517 bodmi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies