Orgány potvrdili totožnosť podozrivých z Bostonu

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 15:25 • 2 min
Orgány potvrdili totožnosť podozrivých z Bostonu

WASHINGTON - Dvojicu podozrivú zo spáchania pondelňajších bombových útokov na maratóne v Bostone tvoria 19-ročný Džochar A. Carnajev a jeho 26-ročný brat Tamerlan Carnajev.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný predstaviteľ amerických bezpečnostných zložiek, na ktorého sa odvoláva tlačová agentúra Reuters, o tom informoval po tom, ako médiá v Spojených štátoch zverejnili totožnosť jedného z údajných páchateľov čečenského pôvodu. Rovnaký zdroj potvrdil, že starší z bratov zahynul v prestrelke s políciou, zatiaľ čo po mladšom naďalej pátrajú na bostonskom predmestí Watertown. Dvojica sa podľa neho zdržiavala na území USA niekoľko rokov a vyšetrovatelia sa momentálne prikláňajú k teórii, že útoky boli motivované moslimským extrémizmom.

Pondelňajšie výbuchy na maratóne v Bostone usmrtili troch ľudí a približne 180 ďalších zranili. Pátranie po jednom z údajných páchateľov sa koncentruje v oblasti s rozlohou približne 1,5 štvorcového kilometra na tichom predmestí Watertown, z ktorého väčšinu z jeho 35 000 obyvateľov odviezli preč autobusmi. Na operácií sa zúčastňuje vyše 9000 príslušníkov bezpečnostných zložiek. Úrady zastavili všetku hromadnú dopravu v oblasti Bostonu. Státisíce obyvateľov mesta a jeho predmestí vyzvali, aby zostali doma. Bostonský policajný komisár Ed Davis vyhlásil, že podozrivý na úteku je "ozbrojený a nebezpečný". Rozsiahlemu zásahu predchádzal pokus o vylúpenie obchodu na čerpacej stanici a zastrelenie ochrankára v areáli Massachusettského technologického inštitútu (MIT) v mestečku Cambridge pri Bostone. Polícia ešte vo štvrtok zverejnila zábery oboch podozrivých a verejnosť požiadala o pomoc pri zisťovaní ich totožnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies