Organizovaná skupina ukrátila štátny rozpočet o viac ako 7,7 milióna eur

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 15:21 • 2 min
Organizovaná skupina ukrátila štátny rozpočet o viac ako 7,7 milióna eur

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy vzniesol obvinenie voči Ondrejovi N., Petrovi V. a Jánovi B. pre zločin krátenia dane a poistného.

slovakia

left justify in out

Obvinení ako členovia organizovanej skupiny od januára do septembra 2013 doviezli na územie Slovenskej republiky najmenej 84.800 kg tabakovej suroviny. TASR dnes informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.
     

Prostredníctvom ďalších osôb surovinu rezaním spracovali a už ako tabak na fajčenie v spotrebiteľských baleniach pod rôznymi obchodnými názvami spolu s ďalšími skladovými zásobami tabaku (v celkovom množstve 87.069,62 kg) distribuovali do širokej siete odberateľov na území SR. Robili to bez vystavenia daňových dokladov a bez zaúčtovania v účtovníctve, pričom správcovi dane deklarovali len predaj 1824,39 kg tabakových výrobkov evidovaných v účtovníctve.
     

Takto realizovaným predajom tabaku v tuzemsku skrátili spotrebnú daň z tabakových výrobkov o takmer 6,2 milióna eur a daň z pridanej hodnoty o takmer 1,6 milióna eur, čím ukrátili štátny rozpočet Slovenskej republiky o viac ako 7,7 milióna eur.
     

Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy koná pod dozorom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky. Obvineným hrozí podľa miery ich účasti na spáchaní trestného činu trest odňatia slobody v rozpätí sedem až 12 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies