Organizátori vyšetrujú frašku so vstupenkami: Vojaci a študenti by mali dostať prázdne miesta

NETKY.SK • 29 Júl 2012, 18:04 • 2 min
Organizátori vyšetrujú frašku so vstupenkami: Vojaci a študenti by mali dostať prázdne miesta

Organizátori vyšetrujú frašku so vstupenkami: Vojaci a študenti by mali dostať prázdne miesta

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN – Predseda výboru Londýn 2012, Sebastian Coe, vyhlásil, že vojaci a študenti by mali dostať prázdne miesta, ktoré sú na niekoľkých olympijských športoviskách. Počas víkendu bolo vidieť prázdne miesta v niekoľkých olympijských areáloch, vrátane Aqua centra, gymnastiky alebo plážového volejbalu. Niektoré však boli úplne plné (veslovanie, box, streľba alebo hádzaná).

Poloprázdne športoviská však spustili naliehavé vyšetrovanie, keďže fanúšikovia vyjadrili veľké sklamanie pri pohľade na haldy prázdnych miest. Coe povedal, že študenti, učitelia a vojaci dostali niektoré z prázdnych miest, ktoré väčšinou boli akreditované miesta rezervované pre národné tímy, federácie a olympijských funkcionárov.
Coe povedal: "Nechcem vidieť pásy prázdnych sedadiel a urobíme všetko preto, aby sme ich zaplnili. Napríklad dnes sme na gymnastike v akreditovanej oblasti videli prázdne miesta, tak sme tam presunuli nejakých vojakov, aby si mohli vychutnať športové dianie."

Objavili sa špekulácie, že za to môžu sponzori, ktorí sa nedostavili na športoviská a lístky si nechali. To však poprel riaditeľ komunikácie MOV, Mark Adams, ktorý vyhlásil, že je to komplexný problém federácií, športovcov a niektorých médií. Podľa neho sa väčšina sponzorov na olympiáde ukázala.

Naopak, obrovské davy lemovali ulice, kde sa vstupenky nevyžadovali, aby na vlastné oči sledovali Marka Cavendisha a tím Veľkej Británie v závodoch cestnej cyklistiky.

Minister kultúry Jeremy Hunt povedal, že prázdne miesta sú "veľkým sklamaním" a navrhol, aby boli ponúknuté širokej verejnosti. Povedal, že systém, ktorý bol zavedený pre tieto olympijské hry je podobný tomu, ktorý sa používa vo Wimbledone, kde ľudia vychádzajúci zo štadióna odovzdávajú svoje lístky, takže voľné miesta môžu byť dané k dispozícii ďalším ľuďom.

Jeden fanúšik na sociálnej sieti napísal: "Všetky tie prázdne miesta by mali byť venované miestnym alebo sa predávať systémom "kto skôr príde, ten skôr berie" v daný deň. Takto olympijské hry vyzerajú naozaj prázdne!"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona