Organizátori Vuelty zverejnili trať 80. ročníka

NETKY.SK • 10 Január 2015, 16:51 • 2 min
Organizátori Vuelty zverejnili trať 80. ročníka

MADRID - Organizátori renomovaných cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa oznámili trať jubilejného osemdesiateho ročníka.

slovakia

left justify in out

Na svoje si opäť prídu najmä vrchári. Začiatok podujatia bude 22. augusta a na pelotón čaká 21 súťažných dní, medzi nimi bude aj deväť vrchárskych etáp. Záver Vuelty sa z minuloročného Santiaga de Compostela vráti späť do tradičného Madridu. Prvý týždeň týchto špičkových pretekov povedie jazdcov po južnej časti Pyrenejského polostrova, následne sa pretekári presunú na hornatejší sever. Špeciálnou bude jedenásta etapa so šiestimi prevýšeniami v Pyrenejách, okrem iného aj v Andorre. Po tom, čo v štrnástej a pätnástej etape vyvrcholia vrchárske súboje, čaká pretekárov sedem rozličných stúpaní pred dosiahnutím horskej prémie v Ermita del Alba.

 

Minuloročným víťazom Vuelty a Espaňa je Španiel Alberto Contador, ktorý sa z triumfu na domácich pretekoch tešil už trikrát. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies